1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Humus'ta 'Muhalifleri Temizleme' Operasyonu
Humusta Muhalifleri Temizleme Operasyonu

Humus'ta 'Muhalifleri Temizleme' Operasyonu

Suriye hükümeti Humus'un Bab Amr bölgesinin saatler içinde temizleneceğini açıkladı. Bu büyük bir katliamın habercisi...

29 Şubat 2012 Çarşamba 15:43A+A-

Suriye'de Baas güçlerinin operasyonları durmuyor. Humus'un Bab Amr semtinde şiddetli çatışmalar yaşandığı bildiriliyor.

Suriye ordusunun, ülkenin orta kesimlerindeki Humus kentinin muhaliflerin elindeki semti Bab Amr'a doğru ilerlediği bildirilirken, hükümet ilk kez resmi bir açıklamayla temizlikten bahsetti. Yapılan açıklamada, saatler içinde Humus'un Bab Amr semtinin temizleneceği duyuruldu.

KATLİAM HAZIRLIĞI

Suriyeli bir yetkili, ajanslara yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Bab Amr'a ilerlediklerini belirterek, semtin gelecek saatler içinde "temizleneceğini" söyledi. Suriyeli yetkilinin açıklaması, haftalardır tanklar tarafından bombalanan, topçu ve roket ateşine tutulan bölgede kara harekatına başlanacağının işareti olarak yorumlandı. Bu da büyük bir katliamın habercisi demek.

Humus, özellikle de Bab Amr semti haftalardır ordunun yoğun bombardımanıyla karşı karşıya. Suriyeli insan hakları eylemcileri, Humus'a saldırıların başladığı 4 Şubat'tan beri yüzlerce kişinin öldüğünü bildiriyor.

***

İHVAN: ESAD BİZİ BAHANE ETMESİN!

Öte yandan İhvan, Esad rejimini uyararak Türkiye ile olan ilişkilerinin bozulmasında kendilerini sorumlu tutmamasını istedi.

Suriye Müslüman Kardeşleri, Şam yönetiminin Türkiye ile bozulan ilişkilerinde, Türkiye’nin Suriye Müslüman Kardeşler hareketini desteklemesini öne sürmesine itiraz etti.

Müslüman Kardeşler eski liderlerinden Ali Sadr el Bayanunî, Türkiye-Suriye ilişkilerinin bozulmasında Müslüman Kardeşlerin bir etkisinin olmadığının altını çizdi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, “Türkiye-Suriye ilişkileri Beşar Esad'ın Müslüman Kardeşlere parti kurmasına izin vermemesi nedeniyle bozuldu” açıklamasını yapmıştı. Muallim’e göre, Erdoğan ile Esad arasındaki ana çekişme konusu protestolardan daha fazla İhvan meselesi… Ahmet Davutoğlu ise Müslüman Kardeşler'le ilgili olarak daha önce Suriye rejimi nezdinde herhangi bir girişimde bulunmadıklarını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum