1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Humus’ta İran’la Bağlantılı 10 Milis Öldürüldü
Humus’ta İran’la Bağlantılı 10 Milis Öldürüldü

Humus’ta İran’la Bağlantılı 10 Milis Öldürüldü

Katil Esed ve İran tarafından Humus’a yerleştirilen çetelere IŞİD tarafından saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda İran’ın 10 milisini kaybettiği bildirildi.

14 Temmuz 2020 Salı 02:51A+A-

HAKSÖZ-HABER

IŞİD militanları, El-Sukhna kasabası yakınlarında İran tarafından yönetilen taburlara saldırdı. Saldırı sonucunda 10 milis ölürken çok sayıda yaralı olduğu kaydedildi.

Muhaliflere yakın Zaman Al Wasl sitesinin Furat Post'a dayandırdığı bilgiye göre, öldürülen milislerin çoğu İran Devrim Muhafızları tarafından Deyrezzor eyaletine yerleştirilmiş çetelerdi.

Al-Sukhna, Palmira'dan sonra Badia'daki ikinci stratejik önemdeki şehirdir. IŞİD tarafından 2015'te ele geçirilen bölge 2017'de Rejim güçlerinin kontrolüne geçti.

IŞİD militanları, ülke çapında Humus eyaleti boyunca ve doğudan Irak sınırına uzanan geniş Badia çölünde varlığını sürdürüyor ve yer yer Rejim güçlerine ölümcül saldırılar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Dört aydan uzun bir süredir Rejim güçleri ve İran’la bağlantılı çeteler, Badia çölünde IŞİD tarafından yürütülen bir dizi pusu, suikast ve bombalamaya maruz kaldı.

Geçtiğimiz Nisan ayında IŞİD, Al-Sukhna'da sürpriz bir saldırıya imza atarak 18 Rejim askerini öldürmüştü. Bu, Aralık 2019'dan bu yana Humus’ta Esed ve destekçilerine karşı gerçekleştirilmiş en ölümcül saldırılardan biri olmuştu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT