1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Humus'ta Bombardıman Sürüyor! İşte Ayrıntılar
Humusta Bombardıman Sürüyor! İşte Ayrıntılar

Humus'ta Bombardıman Sürüyor! İşte Ayrıntılar

Humus’ta katliam devam ediyor. Bu sabah 50 kişi katledildi. Öte yandan önceki gece yaşanan katliamın detayları ortaya çıkıyor.

06 Şubat 2012 Pazartesi 10:11A+A-

Esed rejiminin, Suriye'nin Humus şehrinde bu sabah başlattığı bombardımanda ölü sayısının 50'ye yükseldiği öne sürüldü.

Suriye ordusu Humus'taki sivil yerleşimleri bomba ve roket yağmuruna tutuyor.

Suriye Milli Konseyi'nden Reuters'e yapılan açıklamada, ölenlerin çoğunluğunun siviller olduğu belirtildi.

Cuma gecesi büyük bir katliamın yaşandığı Humus'a saldırılar devam ediyor. Şehirdeki hedefler saniyeler içinde üst üste vuruluyor.

Rejime bağlı güçler, Lübnan sınırında yer alan ve muhaliflerin kontrolündeki Zebadani'ye de operasyon başlattı.

Hastane de vuruldu

El Arabiya televizyonuna göre çatışmalara Suriye ordusundan helikopterler katıldı, helikopter atışıyla birçok bina çöktü. El Arabiya ayrıca Twitter hesabından El Hekma hastanesinin de kurşunlardan nasibini aldığı haberini geçti.

Aktivistler, Humus kentinin yanı sıra Halep ilinin bazı bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade ediyor.

humus-katliam01.jpg

humus-katliam02.jpg

humus-katliam03.jpg

humus-katliam04.jpg

humus-katliam05.jpg

humus-katliam06.jpg

humus-katliam07.jpg

humus-katliam08.jpg

humus-katliam10.jpg

humus-katliam17.jpg

humus-katliam11.jpg

humus-katliam12.jpg

humus-katliam14.jpg

GÖRÜNTÜLER:

Görüntüler çocuklar için uygun olmayabilir (+18)

Humus'ta yaralılar enkaz altında öldü

Suriye'nin Humus şehrinde Mevlit Kandili gecesi yaşanan ve dünyayı ayağa kaldıran katliamın detayları ortaya çıkıyor.

Ülkedeki muhalif yapılanmalardan sorumlu Genel Devrim Konseyi üyesi Ebu İzzet, Beşşar Esed'e bağlı birliklerin tank, top ve makineli silahlarla vurması sonucu 200'den fazla kişinin öldüğünü söyledi. Humuslu aktivist, saldırıda 30'dan fazla evin yıkıldığını, operasyonların aralıksız devam etmesi sebebiyle birçok yaralının enkaz altından kurtarılamadığı için hayatını kaybettiğini açıkladı. Ebu İzzet, "İnsanların bir kısmı da ilaç yokluğundan can verdi. Tam olarak bir sayı veremem ama 300'den fazla insan öldü, 1600'den fazla kişi yaralandı. Çok sayıda insan tutuklanırken çoğu da kayboldu." dedi. Öte yandan, tüm tepkilere rağmen sivil katliamının devam ettiği Suriye'de, son iki gün içinde muhaliflere karşı düzenlenen operasyonlarda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 113 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.

humus-ozgur-suriye-ordusu.jpg

Gece yarısından sonra başlatılan operasyonun en fazla Halidiye ve Munşeat bölgelerinde gerçekleştiğini vurgulayan Ebu İzzet, "(firari askerlerin oluşturduğu muhalif) Suriye Özgür Ordusu bu bölgelerde güçlü olduğu için buralara operasyon düzenlendi. Operasyonda çok farklı silahlar ve gazlar kullanıldı. Bazı insanlarda da zehirlenme vakaları baş gösterdi. Bazı insanlar kentin suyuna zehir katıldığını ileri sürdü, bu da halkta tedirginliğe yol açtı." dedi. Yaralıların gönüllü doktorlar tarafından camilerde tedavi edildiğini anlatan Suriyeli muhalife göre, tutuklanma korkusundan dolayı hiçbir yaralı devlet hastanesine götürülmedi. Çünkü yaralılar bu hastanelere götürüldüğünde tedaviden sonra hemen tutuklanıp hapse atılıyorlar.

Operasyonlar boyunca, tüm Humus'un camilerinden tekbir seslerinin yükseldiğini, Mevlit Kandili olduğu için kimsenin bir operasyon beklemediğini aktaran Abu İzzet, "Rejim, Humus'u ikinci Hama yaptı, perişan olduk, dünya neden sesimizi duymuyor, yoksa dünya kör ve sağır mı olmuş?" diye sitem etti.

Suriye'nin üçüncü büyük kenti Hama, 1982'deki ayaklanma sırasında baba Esed döneminde yerle bir edilmiş, binlerce insan katledilmişti. Humus'un saat 13.00'ten sonra hayalet şehre döndüğünü ifade eden Ebu İzzet, "Saat 13.00'ten sonra sokaklar boşalıyor, bundan sonra güvenlik güçleri sokakta gezenleri ya tutukluyor ya da keskin nişancıların hedefi oluyorlar. Birçok devlet dairesinin çatısında keskin nişancılar var. Bunlar belli saatlerde dışarı çıkanlara ateş açıyor." şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum