1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Humus'ta 2 Batılı Gazeteci Öldürüldü
Humusta 2 Batılı Gazeteci Öldürüldü

Humus'ta 2 Batılı Gazeteci Öldürüldü

Baas ordusu Humus'ta Batılı gazetecilerin kaldığı binayı hedef aldı, 2 gazeteci öldü. İdlib'de ise 27 sivil genç infaz edildi.

22 Şubat 2012 Çarşamba 09:20A+A-

Humus'ta gazetecilerin kaldığı binaya saldırı düzenlendi... Saldırıda en az 2 gazeteci hayatını kaybetti.

Humus'ta yabancı gazetecilerin kaldığı merkeze füze saldırısı düzenlendi. Görgü şahitleri saldırı sonrası en az iki gazetecinin öldürüldüğünü açıkladı.

Muhalifler ölen gazetecilerin ordu bombardımanı sonucu öldüğü ve gazetecilerin Batılı olduğunu öne sürdü. Öldürülen gazetecilerin Amerikan Marie Colvin ve Fransız Remi Ochlik olduğu açıklandı.

KÖY YOLUNDA 27 KİŞİ İNFAZ EDİLDİ

Suriye’de çoğunluğu genç 27 kişi yol kenarında ölü olarak bulundu.

Muhalifler tarafından bugün yapılan açıklamada 27 kişinin köy yolu üzerinde başlarından ve göğüslerinden kurşunlanmış olarak bulunduğu belirtildi.

İnfaz edilen kişilerin hepsinin sivil olduğunu ifade eden Suriye İnsan Hakları Örgütü bu kişilerin İdlib kentine İblin, İdita ve Balshon köylerinde yaşadıklarını açıkladı.

ORDUDAN KOPMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan Suriye ordusunda kopmalar artarak devam ediyor, üst düzey subayların yanı sıra yüzlerce asker ellerinde silahları ile Özgür Suriye Ordusu'na katıldı

Muhaliflerin sosyal paylaşım sitelerine yükledikleri görüntülerde üst düzey subayların yanı sıra yüzlerce asker ellerinde silahları ile Özgür Suriye Ordusu'na katıldıkları görülüyor. Askerler, Esed yönetimini düşürene kadar mücadele edecekleri yönünde yemin ediyor.

Son olarak Kurmay Albay Afif Mahmut Süleyman, Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını bildirdi. Kurmay Albay, kendi komutasındaki taburla Suriye ordusuna karşı mücadele edeceğini söyledi. Süleyman, "Yönetim ve askerleri ile özgürlüklerimizi tam anlamıyla kazanana kadar onlarla her yerde mücadele etmeye devam edeceğiz." diyerek yönetime karşı savaşmaya devam edeceklerini söyledi.
 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum