1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Humuslu Bir Kameramanın Şehadet Öyküsü
Humuslu Bir Kameramanın Şehadet Öyküsü

Humuslu Bir Kameramanın Şehadet Öyküsü

Humus’ta yaşayan Ahmed Hamada, katliamları kamerasıyla belgeliyordu. Ve bir kurşun onu çekim sırasında buldu.

21 Haziran 2012 Perşembe 13:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de yaşanan katliamları büyük riskler göze alarak sıcağı sıcağına aktaran bir kardeşimiz daha şehit edildi.

Ahmed Hamada…

Ahmed kardeşimiz Hama doğumlu. Humus’ta yaşıyordu. Bu yüzden Asi nehrinin iki şehrinin de onuruna sahipti. O, Humus’a gelerek direncin gururunu öğrendi.

Yarım asırlık Esed-Baas diktasına karşı intifada başladığında, teknik hizmetler bölümündeki işini bıraktı. Baas rejimi tarafından savaş suçlarını ve katliamları belgelemek için bir kameraman olarak çalıştı.

Ahmed’i tanıyanlar, ondan ölüm korkusunu yenmiş birisi olarak bahsediyorlar. Cesur, kültürlü ve yüksek ahlaki değerlere sahip olduğunu belirtiyorlar. Elbette böylesine cani bir rejime karşı yaptıkları cesaretinin ve adanmışlığının açık bir göstergesiydi.

Mazlum ve çaresiz Suriye halkına karşı Baas rejimi tarafından işlenen katliamları kamerasıyla belgeleyen bir kahraman oldu Ahmed. Humus’ta, Baba Amr, Halidiye ve eş-Şammas mahallelerinde işlenen katliamlar ve bombardımanlar hakkında en az 500 video ile gerçekleri belgeledi.

Ahmed, bu dünyada insanlığın merhamet ve vicdan duygularını yeniden canlandırmak mümkün olabilir umuduyla Suriye Devrim tarihinin dönüm noktalarını belgelemek için hayatını riske attı. Devrim tarihinin kan, ölüm ve acılarını belgeleyen gözü oldu.

Ahmed Hamada, Humus’un eski mahallelerine yapılan bombardımanları görüntülemek isterken, Baas rejiminin güçleri tarafından 16.06.2012 Cumartesi günü şehit edildi. Ölüm mangaları tarafından vurulan Abdul Hadi el-Qumaqli isimli arkadaşına yardım etmeye çalışırken keskin nişancı bir katil tarafından Ahmed Hamada’yı da şehit etti. Ahmed, henüz 27 yaşındaydı.

ahmed-hamada_ahmet-hamade_suriyeli-kameraman.jpg

Bu fotoğraf bizzat Ahmed Hamada’nın kendisi tarafından şehit olursa kullanılması için verilmiştir...

Rabbimizden kendisine rahmet diliyor; yaptıklarının Suriyeli mazlumların kurtuluşuna vesile olması için dua ediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum