1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hula Katliamından Kurtulan Ali, Dehşeti Anlattı
Hula Katliamından Kurtulan Ali, Dehşeti Anlattı

Hula Katliamından Kurtulan Ali, Dehşeti Anlattı

Hula katliamından sağ olarak kurtulan 11 yaşındaki Ali dehşet anlarını anlattı.

02 Haziran 2012 Cumartesi 14:19A+A-

Hula'da 108 kişinin öldürüldüğü saldırılarda anne-babası ile 4 kardeşini gözlerinin önünde katlettiler. Aileden bir tek o hayatta kaldı. O da az önce can veren kardeşinin kanını üstüne sürerek kurtuldu.

11 yaşındaki Ali el-Seyid, dünyayı ayağa kaldıran, ancak Esed rejiminin yine üstüne alınmadığı Hula katliamının hayatta kalan az sayıdaki tanıklarından. Skype üzerinden Associated Press'e konuşan Ali, yaşadığı o büyük katliama rağmen soğukkanlılığını korumaya çalışıyor. İşte Ali'nin ağzından o dehşet anları:

“Gece yarısı yaklaşık 11 silahlı adamlar evimizi bastı. Babamı ve büyük ağabeyimi kurşunladılar. Annem çığlık atmaya başladı, 'Onları neden aldınız' diye. Hemen ardından silahlı adamlar tüm ailemi kurşuna dizdi. Sivil kıyafetli bir adam, annemi yatak odasına götürdü ve başına ve boynuna 5 kurşun sıktı. Yatak odasından çıktıktan sonra önünü görebilmek için el fenerini açtı. Kız kardeşim Raşa'yı gördü ve onu da başından vurdu. Ben de Nadir (6) ve Aden'in (8) yanında saklanıyordum. Silahlı adamlar onları da vurdu. 6 yaşındaki en küçük kardeşim Nadir'i başından ve sırtından vurdular. Bana da ateş ettiler ancak isabet etmedi. Çok korkuyordum, tüm bedenim tir tir titriyordu. Sonra beni ölü sansınlar diye Nadir'in kanını her yanıma sürdüm ve hareketsiz bir şekilde öylece yerde yattım. Benim öldüğümü düşünerek evi terk ettiler.”

HABERE YORUM KAT

6 Yorum