1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hükümet Medyası Postallarını Giymiş Bile!
Hükümet Medyası Postallarını Giymiş Bile!

Hükümet Medyası Postallarını Giymiş Bile!

ABD koalisyonuna destek açıklamalarının ardından hükümete yakın medya organlarında artan IŞİD haberleri neyin göstergesi?

30 Eylül 2014 Salı 13:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yeni Şafak okuyucuları gazetenin bugünkü manşetinde yer alan “Süleyman Şah’a IŞİD çemberi” başlıklı haberi herhalde irkilerek okumuşlardır. Daha önce Irak Kürdistanı’ndan geçtiği gayet “coşkulu ve duyarlı” haberleriyle tanıdığımız Yeni Şafak muhabiri Çetiner Çetin bugün de Suriye’yi keşfe çıkmış! Aylardır zaten IŞİD’in kontrolü altında bulunan bölgenin IŞİD tarafından çembere alındığı iddiasını haber diye geçmiş!

IŞİD’in günlerdir Kobani’de gerçekleştirdiği ve doğruluğunun neredeyse kimse tarafından tartışılmasının bile caiz görülmediği vahşi katliam haberleri nedeniyle zaten bir hayli dolmuş olan okuyucuların IŞİD’in bu son hamlesi karşısında daha fazla sabretmeye tahammülleri kalmadığını tahmin etmek zor olmasa gerek. Tesadüf bu ya, tam da tezkere öncesine gelen bu haberle birlikte vatansever halkımıza “haydi gidip şu densizlerin boynunu vuralım” demekten başka ne yakışır değil mi?     

Beyler gerçekten çok ayıp oluyor! Hükümet “IŞİD’e karşı savaş bizim savaşımız değil” dediğinde, bunun gerekçelerini sıralayacaksınız. Artan baskılar karşısında “şartlar değişti, IŞİD’e karşı ittifakınıza destek verebiliriz” dediğinde de bu kez IŞİD’e karşı savaşın ön cephesine asker yazılacaksınız. Bu ne hal, bu ne pejmürdelik!

Toplam 40 civarında TSK’ya bağlı askerin bulunduğu bu bölge zaten IŞİD’in kontrolünde. Aylardır aynı durumda, yeni bir şey sözkonusu değil. Ama tam da tezkere gündeminin arifesinde böyle alarm zilleri çalmaya, çaldırmaya yönelik bir haber! Bunun anlamı açık değil mi? Koalisyona destek açıklamalarının paralelinde gelişen bu tür ‘haberler’, daha doğrusu kamuoyunu hazırlamaya yönelik bu tür atraksiyonlar Müslüman ahlakını, sorumluluğunu bir kenara koyalım, gazetecilik ilkeleriyle dahi hiç bağdaştırılabilir mi? 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum