1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 'Hükümet Kayyımı'ndan Mahir Ünal'a sert çıkış
'Hükümet Kayyımı'ndan Mahir Ünal'a sert çıkış

'Hükümet Kayyımı'ndan Mahir Ünal'a sert çıkış

Bahçeli, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın Cumhuriyet’in “kültür devrimleri” ile alakalı sözlerine ateş püskürdü!

25 Ekim 2022 Salı 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı’nda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cemil Meriç’in “Bu Ülke” kitabından hareketle yaptığı değerlendirmelerde şunları dile getirmişti:

“Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao’nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir.”

Mahir Ünal’ın bu sözleri adalet ve vicdan sahibi herkesin hak vereceği bir gerçekliğe sahip. Zaten bu yüzden hak hukuk düşmanları tarafından günlerdir hedef gösteriliyor. Son olarak ise iktidar ortağı MHP, Mahir Ünal’ı hedef aldı hem de en üst rütbeden!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında açıklama yaptı.  Konuşmasında isim vermeden Ünal'ın ifadelerine ilişkin şunları söyledi:

“Cumhuriyet şerefli geçmişimizin bir antitezi değildir. Cumhuriyetin Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyetin anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir.

Bugünkü Türkçe’mizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 14 Ekim 1925’te İzmir’de yaptığı konuşmasında, Cumhuriyet’in milletin kendi istek ve arzusu ile oluştuğunu söylemişti.

Hatta Samsun’dan Sadarete gönderdiği 22 Mayıs 1919 tarihli raporunda, “Millet, millî hakimiyet esasını ve Türk milliyetçiliğini kabul etmiştir. Bunun için çalışacaktır.” demek suretiyle milli iradeye dayanarak milletin kaderini çizmişti."

“Tarifsiz, talihsiz ve temelsiz yanlışın pençesinde” olmak ithamı sadece harf devrimi ile yapılan manevi soykırımı bile görmekten aciz olan bir kimseden çıkabilir anca! Devlet Bahçeli sanki bütün ülkenin “hiçbir şeyden haberi yokmuş” gibi konuşuyor. Aslında herkes her şeyin farkında! Kimin büyük yanlışların pençesinde olduğu ise gün gibi ortada! Bahçeli’yi bu cürette konuşma imkanı tanıyanların şapkayı önlerine koyup düşünmeleri gerekiyor ama iş işten geçti bile!

HABERE YORUM KAT

11 Yorum