1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Hükümet de Kandil de İradesini Gösterdi'
'Hükümet de Kandil de İradesini Gösterdi'

'Hükümet de Kandil de İradesini Gösterdi'

Hükümet yetkilileriyle görüşen İmralı heyetindeki HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, hem hükümetin hem de Kandil’deki PKK yönetiminin, çatışmasızlığın devamı için iradesini ortaya koyduğunu söyledi.

21 Mayıs 2014 Çarşamba 12:36A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Kürt sorununa çözüm süreciyle ilgili İmralı-Kandil-Ankara arasında diyalogu yürüten heyette yer alıyor.

Ankara'da salı günü, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ve Grup Başkanvekili İdris Baluken'le birlikte; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ile görüşen HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Kandil'e yaptıkları son ziyaret ve bakanlarla görüşmelerini değerlendirdi.

HDP'li Buldan, bakanlarla yaptıkları görüşmede çatışmasızlık sürecini tetikleyen bazı olaylarla ilgili hassasiyetlerini bir kez daha dile getirdiklerini belirtti.

Buldan, toplantının içeriğine ilişkin çok fazla açıklama yapmama kararı aldıklarını söyledi, açıklamaları şöyle:

"Genel hatlarıyla bakanlara hem Kandil hem İmralı Adası’nda (PKK lideri Abdullah Öcalan’ın müebbet hapis cezasını çektiği yer) yaptığımız son görüşmeyle ilgili izlenimleri biraz aktardık. Bir de Başbakan iki gün önce bakanlarla bir süreç toplantısı yapmıştı. Bunun içeriğini, süreçle ilgili neler görüşüldüğünü, ilerleme olup olmadığını, bunları öğrenmek istedik. Hem Kandil'de hem bakanlarla yaptığımız görüşmede son günlerdeki gerginlik ve bazı yerlerde çıkan çatışmalar gündeme geldi. Genel olarak çatışmasızlık sürecinin devam etmesi iradesi ortaya çıktı. Özellikle bakanlarla görüşme açısından söylüyorum, burada bizim de bazı hassasiyetlerimizin olduğunu, işte bu Hakkari-Meskan Dağı’nda bir kişinin yaşamını yitirmesi, Yine Rojavalı bir kadının sınırı geçerken tarandığı ve yaşamını yitirmesi… Dolayısıyla bunlar çatışmasızlık sürecini tetikleyen olaylar. Bunlara dikkat edilmesi konusunda biz bir uyarı yaptık.  Bundan sonra bunların olmaması gerektiğini söyledik. Onlar da bunun doğru olduğunu söyleyip notlarını aldılar. Onlar da böyle bir hassasiyetin gösterilmesi konusunda hemfikirler."

Kürt sorununa çözüm süreci bağlamında PKK ile Türk güvenlik güçleri arasında 2012’nin son aylarından bu yana bir çatışmasızlık ortamı var.

Ancak geçen hafta, Hakkari ve Tunceli’den bazı çatışma haberleri gelmişti.

Hakkari’deki Meskan Dağı bölgesinde güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çatışma çıkmış, Tunceli’de de yapımı süren bir karakolu koruyan askerlere saldırı olmuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT

2 Yorum