1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hükümet başka konuşuyor Bahçeli başka!
Hükümet başka konuşuyor Bahçeli başka!

Hükümet başka konuşuyor Bahçeli başka!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Buça katliamı hakkında ne demek istedi?

08 Nisan 2022 Cuma 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Komploculuk gerçek bir bataklık. Bütün dünyanın fotoğraflarla şahit olduğu bir katliamın sorumlusu hakkında dahi şaibe oluşturmak mümkün. İçerisinde bulunduğumuz zaman dilimine “enformasyon çağı” denilmesi kimseyi yanıltmasın. Algı oluşturmak ve manipüle etmek en az bilgi akışının hızı kadar güçlü!

AK Parti mensubu olan birçok siyasi Buça yaşanan katliamı telin etti. Bizzat Dışişleri Bakanlığı "Kiev yakınlarındaki Buça ve İrpin dâhil çeşitli bölgelerden basına yansıyan katliam görüntüleri dehşet verici ve insanlık adına üzücüdür. Ukrayna halkının acısını paylaşıyoruz." sözleriyle Ukrayna ile aynı hisleri paylaştığını duyururken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Sahadaki gelişmeler, Buça'dan ve birkaç yerden gelen görüntüler, müzakerelerin eskisi gibi devam etmesini elbette daha da zorlaştırıyor. Hepimiz gibi Ukraynalılar da perişan durumda. Bunlar gerçekten korkunç, kesinlikle kabul edilemez, insanlık dışı eylemlerdir ve bunu kim yaptıysa yargı karşısına çıkarılmalı." ifadeleriyle konuyu yabancı basına değerlendirdi.

Rusya’nın doğalgaz kartını kullanmasına karşı “diplomatik” bir dili kullanmak başka bir şeyken yaşananların sorumlusu hakkında komplocu hezeyanları dile getirmek ise bambaşka bir şeydir!

Hükümet yetkililerinin konu hakkındaki yaklaşımı Ukrayna halkına yönelik bir sempati içerirken iktidarın ittifak içinde olduğu MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise yine olayı oldukça farklı bir yerden ele almayı tercih etti.

"Ukrayna'nın Buça şehrinde yaşandığı iddia edilen sivil ve masum insanların katledilmesiyle ilgili haberlerin sağanak halinde gündeme yağması her açıdan incelenmeye muhtaç bir meseledir.

Buça'da bir kilisenin bahçesinde bulunan mezar 410 sivilin cesedine ulaşıldığı bunun Rusya tarafından işlenen bir savaş suçu olduğu söylenmiştir. Elleri arkadan bağlanarak ve yakın mesafeden ateş edilmek suretiyle katledilen sivillerin paylaşılan görüntüleri infiale yol açmıştır. Bunların düzmece bir olay mı yoksa gerçekten bir katliam mı olduğu henüz açıklığa kavuşmamıştır. Biz hiç kimsenin sefil propagandasına alet olamayız. Şuurlu ve uyanık hareket etmek önümüzdeki sis bulutunun içinde güvenli yol bulmamıza yardım edecektir. 

Rusya yönetimi Buça'daki katliam iddialarının kurgu ve yalan olduğunu açıklamış beklendiği üzere tekzip etmiştir. Ancak ABD'den Fransa’ya, AB'den NATO'ya kadar niyeti bildik ve tanıdık ülke ve kuruluşlar Buça'da savaş suçu işlendiğini hızla duyurmuştur. Savaşın bitmesine tahammülü olmayan ülkeler iğrenç bir senaryoya bel bağlamıştır.

Buça'da savaş suçu işlendiğine dair bir görüş bildirmemiz şu an oldukça güçtür. Eğer bir katliam varsa, bu herhangi bir şüpheye maal bırakmadan tespit edilmişse sorumlularından hesap sorulması insanlık görevidir. “

“Savaşın bitmesine tahammülü olmayan ülkeler iğrenç bir senaryoya bel bağlamıştır.” sözleriyle Buça’da yaşananları bir senaryo olarak gördüğünü açıkça ifade eden Bahçeli haberleri Sputnik’ten mi takip ediyor?

İnsanların maruz kaldığı katliamı “sefil propaganda” olarak nitelendiren Devlet Bahçeli tüm dünyanın kınadığı bir katliam konusunda Türkiye’nin tavır alışından rahatsızlık mı duyuyor? Kafkasları ve Suriye’yi yerle bir eden Rusya’nın Buça’da katliam işleme olasılığını “propaganda” şeklinde değerlendirmek ittifak anlayışına sığan bir yaklaşıma benzemiyor!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum