1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hukuksuzluk eleştirisine kulaklarınızı tıkayınca sorun ortadan kalkmıyor!
Hukuksuzluk eleştirisine kulaklarınızı tıkayınca sorun ortadan kalkmıyor!

Hukuksuzluk eleştirisine kulaklarınızı tıkayınca sorun ortadan kalkmıyor!

Altın Portakal Film Festivali'nden çıkarılan "Kanun Hükmü" belgeseli tepkiler sonucu yarışmaya geri alındı. Karar sonrası açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı, festivalden çekildiklerini açıkladı.

28 Eylül 2023 Perşembe 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Belgesel Film Yarışması kategorisinden "Kanun Hükmü" isimli yapım Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tepkisi sebebiyle yarışma kategorisinden çıkartılmıştı. 

Festival organizatörlerinin bu adımı sonrası başlayan tartışmalar ve itirazlar en sonunda "Kanun Hükmü" isimli belgeselin tekrardan festivale dahil edilmesiyle sonuçlandı. Bu duruma tepki gösteren Kültür ve Turizm Bakanlığı ise festivale olan desteğini sürdürmeyeceğini duyurarak festivalden çekildi

"Türk sinemasının alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve 60’ıncısının düzenlenme süreci devam eden Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, belgesel yarışması bölümünde 'Kanun Hükmü' adlı belgesel yer almaktadır. Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür. Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz’da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır. Bu sebeple Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekilmiş bulunuyoruz".

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerine son verilen iki memurun hukuk mücadelesinin anlatıldığı belgesele Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tavır alışı oldukça ilginç. KHK'ların sebep olduğu mağduriyetler bütün toplumun kabul ettiği gerçekler arasında. KHK'ların mağduriyetlerini görmezden gelmek bir sorunken eleştiriye tahammülsüzlük ise çok daha büyük bir sorun olarak önümüzde duruyor. 

Bir belgesele dahi anlayış gösteremiyorsanız kendinize bir dönüp bakmanız gerekmektedir. Hukuksuzluk eleştirisine kulaklarınızı tıkayınca sorun ortadan kalkmıyor!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum