1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Hukuksuz Tutuklama Zincirine Yeni Halkalar Ekleniyor!
Hukuksuz Tutuklama Zincirine Yeni Halkalar Ekleniyor!

Hukuksuz Tutuklama Zincirine Yeni Halkalar Ekleniyor!

Evlerine düzenlenen baskınla hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan Mustafa Doğan, Hasan Anbarkaya ve Ahmet Sarıoğlu isimli Müslümanların haklarında hiçbir somut suç unsuru bulunmadığı halde tutuklandığı bildirildi.

21 Kasım 2017 Salı 17:23A+A-

Haksöz Haber

Hukuksuz bir şekilde 10 Kasım sabahı evlerine yapılan baskın ile gözaltına alınan Mustafa Doğan, Hasan Anbarkaya ve Ahmet Sarıoğlu isimli Müslümanlar el-Kaide üyeliği iddiasıyla tutuklandılar.

Önceki hafta polis tarafından, ağırlıklı olarak Pendik ve çevresinde tebliğ ve davet çalışmaları yürüten ve Suriyeli mazlumlara yönelik yardım kampanyaları organize eden bazı Müslümanlar “büyük bir terör operasyonu yapılıyormuş” havası verilerek evlerine yapılan sabah baskınlarıyla gözaltına alınmışlardı.

Bilahare şikayet ve şüphe üzerine gözaltına alındıkları anlaşılan ve haklarında hiçbir somut suç unsuru bulunmayan bu kişilerden 3’ü bugün çıkartıldıkları Anadolu Adliyesi’nde Nöbetçi 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklandılar.

Son dönemde emniyet ve yargının İslami kimliğiyle tanınan kişi ve kuruluşlara yönelik tutumu dikkat çekiyor. Halka açık faaliyet yürüten insanlar sadece şüphe üzerine illegal faaliyet göstermekle itham edilebiliyorlar. Açık ve somut bir delil olmaksızın gerçekleştirilen bu gözaltılar ve ardından gelen tutuklama kararlarının yoğunlaşması hukuki kriterlerin istikrarlı bir tarzda aşındırıldığına işaret etmekte.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

5 Yorum