1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hukukçular Derneği’nden Etkinliğe Davet Açıklaması 
Hukukçular Derneği’nden Etkinliğe Davet Açıklaması 

Hukukçular Derneği’nden Etkinliğe Davet Açıklaması 

Hukukçular Derneği Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle ‘Tutsak Kardeşlerimiz İçin Yürüyüş’ etkinliğine davette bulundu.  

10 Aralık 2019 Salı 17:12A+A-

10 Aralık 2019 Salı günü -bugün- gerçekleştirilecek olan ‘Mısır’a Ses Ver’ etkinliği için birçok Sivil Toplum Örgütü davette bulundu. Hukukçular Derneği de zulüm altındaki kardeşlerimiz için çağrıda bulunarak üyelerini Fatih Camii’ndeki meşaleli yürüyüşe cübbeleriyle davet etti.  

Hukukçular Derneği duyuru metni aşağıdaki gibidir:  

Dünya İnsan Hakları Gününde Sisi Zindanlarındaki Tutsak Kardeşlerimiz İçin Yürüyeceğiz! 

Yıllarca süren diktatörlük rejimlerinden onurlu bir direnişle kurtulan ve kendi istediği yönetimi oluşturan Müslüman Mısır halkı, dünya kamuoyunun izlemekle yetindiği meşum bir darbeyle maalesef diktatörlük rejimiyle tekrar muhatap oldu. Batı dünyasının ve işbirlikçi doğulu yönetimlerin desteğiyle meşru Mısır Yönetimine darbe yapan Sisi Cuntası diktatörlüğünü ölümlerle, işkencelerle, hapis cezalarıyla kurdu; aynı şekilde tahkim ediyor.  

Zalim Sisi diktası, Mısır Hapishanelerinde bilim adamı, lise ve üniversite öğrencileri, doktor, siyasetçi, müzisyen, mühendis ve avukat binlerce kardeşimizi istikrarlı işkence ve ağır koşullar altında despotizmin pençesinde yaşamak zorunda bırakmıştır. Her türlü insani haktan mahrum bırakılan mazlumlar, sözde bir takım kamuya açık yargılamalarda alınan idam kararlarının infazı ile zaman zaman da işkence ve kötü koşullar sebebiyle hayatlarını kaybetmektedirler. Yakın zaman içerisinde şehadetine şahitlik ettiğimiz Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin vefatı bu durumun en tipik örneklerindendir. Batı dünyası, hak, hukuk, adalet, meşruiyet, demokrasi gibi temel değerleri dillerinden düşürmeyenler Mursi’nin vefatı ve mazlumların çığlıkları karşısında umarsızca kulaklarını tıkamakta, gözlerini kapamaktadırlar. 

Yaşananlar her ne kadar tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşmiş olsa da zindanların ağır koşullarında aralarında kadınların ve gencecik öğrencilerin de yer aldığı mahpuslar zaman zaman dünyaya seslerini duyurmak için açlık grevleri yaparak mevcut hallerini dünyaya duyurmak istemektedirler. Bırakın yakınlarıyla görüşmeyi, yargılama safahatı için gerçekleştirilecek savunma hakkı için avukat müvekkil görüşmeleri dahi Sisi diktası tarafından engellenmekte, adil yargılanma hakkı ihlal edilmektedir.  

Mısır hapishanelerindeki mazlumların durumlarına dair farkındalık oluşturmak, işkence, kötü koşullar veya infazla ölümlerine engel olabilmek ve özgürlüklerine kavuşmaları için ‘İnsan Hakları Günü’ vesilesiyle 10 Aralık 2019 -bugün- saat 19.30’da birçok sivil toplum kuruluşunun ve meslek gruplarının dahil olacağı yürüyüşe Hukukçular Derneği mensupları olarak bizler de cübbelerimizle katılacağız. 

Hukukçular Derneği 

 

 dcfe0326-1059-4f0d-bede-7eff6488daf6.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT