1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hüda Par'lı Kadınlara Van'da Çirkin Saldırı
Hüda Par'lı Kadınlara Van'da Çirkin Saldırı

Hüda Par'lı Kadınlara Van'da Çirkin Saldırı

Polisin HÜDA-PAR binasına 'Biji Serok Apo' yazısı yazarken suçüstü edilmesinin yankıları sürerken, Van’da kadınlara yönelik linç girişimi yaşandı.

10 Mart 2014 Pazartesi 14:04A+A-

Van’da HÜDA PAR’ın düzenlediği mitingden dönen Semra Şahin, Dilara Şahin, Zeynep Akkay ve ismi öğrenilemeyen 2 kadın, BDP seçim bürosundan çıktıkları belirtilen bir grubun saldırısına uğradı.

Seçim sürecine girilen Türkiye’nin farklı bölgelerinde olduğu gibi Kürt bölgesinde de saldırılar devam ediyor. Daha önceleri seçim bürolarını hedef alan saldırılar Van’da tesettürlü kadınlara yönelik alçakça linçe dönüştü. Saldırı iddiası seçimlerin saldırgan tarafların gözlerine çektiği perdeyi de gözler önüne serdi.

Van’da HÜDA PAR’ın düzenlediği mitingden sonra evlerine dönen başörtülü 3 kadının BDP'liler tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi. Alınan bilgiye göre HÜDA PAR’ın düzenlediği mitingden sonra 14.00 sıralarında evlerine dönen 3 başörtülü kadın Cumhuriyet Caddesi Sanat Sokağı yakınında bulunan BDP seçim bürosunun önünde saldırıya uğradı. BDP seçim bürosundan çıktıkları iddia edilen 15-20 kişilik bir grup, başörtülü kadınarı linç etmek istedi. Hırpalanması sonucu bayılan ve kaldırıma yığılan kadınlardan biri çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldıktan sonra tedavi altına alındı.

HÜDA PAR’DAN SERT TEPKİ

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın, partilerine yönelik saldırıya ilişkin, "Seçim lokali açılışından sonra evlerine dönen 4-5 kadına, Cumhuriyet Caddesi'nde bir grup PKK-BDP yanlısı tarafından sözlü ve fiili saldırıda bulunulmuştur. BDP, bu çirkin ve menfur saldırıdan ötürü Müslüman halkımızdan ve partimizden özür dilemelidir" dedi.

Saygın, yaptığı yazılı açıklamada, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katılımıyla pazar günü seçim lokali açılışı yaptıklarını anımsatarak, açılışın ardından evlerine dönen kadın partililere yönelik saldırıda bulunulduğunu belirtti.

Saldırının, BDP'nin Cumhuriyet Caddesi'ndeki seçim bürosu önünde gerçekleştiğini vurgulayan Saygın, şunları kaydetti:

"Seçim lokali açılışından sonra evlerine dönen 4-5 kadına, Cumhuriyet Caddesi'nde bir grup PKK-BDP yanlısı tarafından sözlü ve fiili saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucunda bir kadın fenalık geçirerek bayılmış ve ardından tedavi için hastaneye kaldırılmıştır. Saldırı esnasında BDP seçim lokalinden çıkanlar da kadınlara hakaret ederek saldırıya eşlik etmişlerdir."

Saygın, son günlerde partilerine yönelik saldırıların artarak devam ettiğine dikkati çekerek, 5 gün önce el ilanı dağıtan 4 HÜDA PAR'lıya yönelik BDP seçim aracından inen 15 kişilik bir grup tarafından saldırıda bulunulduğunu öne sürdü.

BDP'ye ait seçim aracıyla olay yerine gelen kişilerin, kendi üyelerine saldırmasının BDP'nin saldırıların içerisinde olduğunu ortaya koyduğunu bildiren Saygın, "Şunun iyi bilinmesi gerekir ki başörtüsü ve kadın, halkımızın ve partimizin kırmızı çizgisidir. Bu çizgiye müdahale asla ve asla kabullenebileceğimiz bir şey değildir. BDP, bu çirkin ve menfur saldırıdan ötürü Müslüman halkımızdan ve partimizden özür dilemelidir" ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, saldırının ardından olay yerinde çekilen fotoğraf ve görüntüleri de basın mensuplarıyla paylaştı.

huda-par-li-kadinlara-saldiri02.jpg

AK PARTİ’DEN SALDIRI AÇIKLAMASI

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar da, HÜDA-PAR mitingi dönüşü 5 bayanın BDP'liler tarafından darp edilmesini kınayarak, "Bilinmelidir ki kadına uzanan ellerde ne şeref ne de haysiyet vardır. Sözde "kadın hakları" edebiyatı yapanlar kadınlara el uzatacak derecede alçalmıştır" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren Osman Nuri Gülaçar, Hüda-Par mitingi dönüşü Hüda-Parlı kadınların saldırıya maruz kalmalarını yaptığı açıklama ile kınadı. Bugüne kadar bir çok saldırıya maruz kaldıklarını ve bunun ardı arkasının kesilmediğini anlatan Gülaçar, "Bildiğiniz üzere Van'daki seçim çalışmaları hiç de arzu ettiğimiz bir atmosferde geçmiyor. Bize yönelik esnaf ziyaretimizde başlatılan saldırıların ardı arkası kesilmeden Ak Parti gençlik ve kadın kollarına, seçim araçlarına, Hüda-Par'lı gençlere ve seçim araçlarına, Saadet Partisi seçim araçlarına, Hak-Par teşkilatına ve tüm partilerin billboardlarına yönelik saldırılara şahit olduk. Bugün ise bardağı taşıran son damla olarak Hüda-Par mitingi dönüşünde Semra Şahin ve 4 bacımız BDP seçim bürosu önünde darp edilmiştir. Bilinmelidir ki kadına uzanan ellerde ne şeref ne de haysiyet vardır. Sözde "kadın hakları" edebiyatı yapanlar kadınlara el uzatacak derecede alçalmıştır. Tüm bu şiddet olaylarının tek sorumlusu hiçbir saldırıda sesini çıkarmayan BDP'dir. Daha dün 8 Mart dolayısıyla gövde gösterisi yapanların bugün kadınlara şiddeti reva görmeleri samimiyetlerini ortaya koymaktadır. Bugüne kadar yaşanan olaylar ile ilgili hiçbir göz altı ve tutuklama olmaması ise başka bir zaafın göstergesidir. Yetkililer derhal saldırılar ile ilgili ciddi araştırmalar yapmalıdır" dedi.

Kaynak: Islahhaber.com

HABERE YORUM KAT

12 Yorum