1. HABERLER

  2. HABER

  3. HÜDA PAR: Nefsi Müdafaa Konumundayız
HÜDA PAR: Nefsi Müdafaa Konumundayız

HÜDA PAR: Nefsi Müdafaa Konumundayız

Üç gündür ülke gündemine oturan HDP PKK çetelerinin partilerine yönelik yapılan saldırıları değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, kendilerinin tamamen nefsi müdafaa konumunda ve kendilerini savunduklarını belirtti.

10 Ekim 2014 Cuma 00:46A+A-

IŞİD' in Kobani' ye yaptığı saldırıları bahane ederek ülke genelinde taşkınlık ve huzursuzluk çıkaran HDP/PKK’li çetelerin partilerine yönelik yapılan saldırıları değerlendiren Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, kamuoyuna doğru bilgi verme açısından ilk geceden başlayan olayları değerlendirmek gerektiğini söyledi.

''Nefsi müdafaa konumundayız''

HDP ya da PKK - HÜDA PAR çatışması denildiğini ancak bunun öyle olmadığını ve kesinlikle bunun ayrıştırılması gerektiğini söyleyen Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cens, ''Şunu net bir şekilde ayrıştırmak istiyorum. HDP ya da PKK - HÜDA PAR çatışması deniliyor. Kesinlikle öyle bir şey yoktur. Bunu net bir şekilde ortaya koymak lazım. Çatışma iki taraf arasında olur. Burada saldıran sadece PKK , sadece HDP'nin talimatıyla sokağa çıkan çeteler. Biz tamamen teşkilatlarımızı ve kendimizi savunmak için nefsi müdafaa konumundayız.  Biz saldırgan değiliz, saldırgan olsaydık kavgalar teşkilat binalarımızda değil başka yerler olurdu. Bütün karşı koyuşlar sadece teşkilatlarımızdadır.'' dedi.

''Ne bedel varsa öderiz''

Nefsi müdafaanın mukaddes bir savunma olduğuna dikkat çeken Cens, ''Bizler tamamen nefsi müdafaa konumundayız ve kendimizi savunuyoruz. Bunun için de ne bedel varsa öderiz. Bunun karşılığını, cevabını veririz. Bu bir davadır mukaddes bir savunmadır. dolayısıyla bu PKK'li çetelerin, bu vahşilerin saldırılarında şehit düşmüş kardeşlerimize Allah'u Teala dan af ve mağfiret diliyorum. Allah'u Teala şahadetlerini mübarek eylesin. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.'' İfadelerine yer verdi.

“7 teşkilatımıza saldırı yapıldı''

HDP-PKK’li çetelerin ilk gece Kobani protestolarına başladıklarında 7 teşkilatlarına saldırı yapıldığını söyleyen HÜDA PAR Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cens, ''Bunların ikisi teşkilatlarımızı yakma girişimiydi, molotof bombalarıyla saldırdılar. Özellikle Batman teşkilatımızda çatışmalar sabaha kadar sürdü. Sonraki gün salı gündüz pek çok il merkezi ve ilçe teşkilatlarımızda saldırılar oldu. Bunların kimisi ne yazık ki uzun namlulu silahlarla saldırdılar. Pek çok kardeşimiz yaralandı ve bunların hastanelere nakillerinin yapılması için ambulanslara izin vermediler PKK'li çeteler. Ve kan kaybından adeta ölmelerini beklediler.'' İfadelerini kullandı.

“IŞİD'in yapmadığı bir vahşetle kardeşlerimizi şehit ettiler”

“IŞİD'in yapmadığı bir vahşetle kardeşlerimizi şehit ettiler” diyen Cens; ''Dört kardeşimiz şehit edildi. Bunların şehit edilişleri çok acı. Kobani’de IŞİD' in olası katliamlarını protesto için sokağa çıkan PKK'li çeteler IŞİD'ten beter bir şekilde, IŞİD'in belki bugüne kadar yapmadığı bir vahşetle bu kardeşlerimizi şehit ettiler. Kalaşnikofla tarayıp üçüncü kattan aşağıya attılar. Yaralılar üzerinden arabalar ile geçtiler, taşlar ile başlarını ezdiler ve molotof bombalarıyla bedenlerini yaktılar. Olası katliamlar için yapılan gösterilerde yaptıkları böyle vahşet PKK'nin gerçek yüzünü göstermiştir. PKK kendisi dışındaki hiçbir siyasi görüşe hiçbir camiaya tahammül etmediğini göstermiştir. İlk gecede başlayan protestolarda partimizin hedef alınması tamamıyla kendisi dışındaki muhaliflerin yok edilmesi amacıyladır.''  şeklinde değerlendirmesini sürdürdü.

''Saldırı İslam'adır, İslam'ın şiarlarınadır''

''Üyelerimizin iş yerlerine evlerine saldırılar oldu, araçlarını, iş yerlerini yaktılar.'' İfadelerine yer veren Cens son olarak, ''Bununla yetinmeyip farklı farklı gruplara mensup farklı camialardan müslüman insanlara mütedeyyin insanlara saldırılar oldu. Dün Diyarbakır'da eşi tesettürlü olan birisi yolda yürürken göstericilerin hedefi oluyor ve katlediliyor. Saldırı sadece teşkilatlarımıza değil tamamen ama tamamen İslam'a dır, İslam'ın şiarlarınadır.'' İfadeleri ile değerlendirmesini bitirdi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum