1. HABERLER

  2. HABER

  3. HÜDA PAR: ‘Çatışma Ortamına Çekilmek İsteniyoruz’
HÜDA PAR: ‘Çatışma Ortamına Çekilmek İsteniyoruz’

HÜDA PAR: ‘Çatışma Ortamına Çekilmek İsteniyoruz’

HÜDA PAR Tarsus ilçe Başkanı Abdulgani Tarhan, basit bir takım ayak oyunlarıyla çatışma ortamına çekilmek istendiklerini, bu oyunlara gelmeyeceklerini söyledi.

24 Temmuz 2015 Cuma 22:31A+A-

Mersin’in Tarsus ilçesinde 2 gün önce saat 23.00 sıralarında iş yerinin önünde saldırıya uğrayan HÜDA PAR Tarsus eski ilçe Başkanı M. Ali Kutan’ın yaralanmasıyla ilgili bir açıklama yapan HÜDA PAR Tarsus ilçe Başkanı Abdulgani Tarhan,  partilerine yönelik kasıtlı ve bilinçli saldırılar yapıldığını, çatışma ortamına çekilmek istendiklerini ama bu oyunlara gelmeyeceklerini vurguladı.

Tarhan yaptığı açıklamada, “Teşkilatımızın eski başkanı ve şu an da parti başkan yardımcımız olan M. Ali Kutan kardeşimiz, Barbaros Mahallesi’nde bulunan işyerindeyken Suruç olaylarını bahane eden yüzleri kapalı 50-60 kişilik gurubun, doğrudan hedef gözetilerek uzun namlulu silahlarla saldırısına uğramıştır. Saldırı sonucu M. Ali Kutan kardeşimiz çeşitli yerlerinden ağır yaralanmıştır. Sonrasında çevrede bulunan komşuları tarafından hastaneye kaldırılıp ameliyata alınmıştır. Yaklaşık 4 saat süren ameliyat sonrası hastane doktorlarından aldığımız bilgilere göre kardeşimizin şu an genel durumunun iyiye gittiğini, şimdilik yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edildiği ve birkaç gün sonra normal servise alınacağını bildirdiler. Bizler de tekrardan kardeşimize geçmiş olsun diyor ve herkesin dua etmesini istiyoruz.” dedi.

 “Basit ayak oyunlarıyla çatışma ortamına çekilmek isteniyoruz, ama bu oyunlara gelmeyeceğiz”

Tarhan açıklama devamında, “HDP/PKK çeteleri tarafından yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.  Özellikle bu çetelerin, Tarsus’ta Suruç olayları bahane edilerek kasıtlı ve bilinçli bir şekilde parti üye ve gönüllülerimize ait işyerlerine programlı bir şekilde saldırı yapıp bizleri çatışma ortamına çekmeye çalıştıklarını gözlemlemekteyiz. Daha önce de 6-8 Ekim olaylarında aynı saldırıları yaşamıştık. HDP/PKK çeteleri şunu iyi bilsinler ki bizler kesinlikle bu tür ayak oyunlarına gelmeyeceğiz. Bu karanlık çetelerin özellikle batıda Tarsus’u hedef belirlemelerini manidar buluyoruz. Halkımıza bu tür saldırılara karşı dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çetelerin özellikle çevrelerinde mütedeyyin olarak bilinen kişilere yönelik suikast girişimlerinin olduğunu belirten HÜDA PAR Tarsus Teşkilat Başkanı Tarhan, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Ayrıca İstanbul ‘da mütedeyyin kişiliğiyle bilinen Mürsel Gül kardeşimiz ve Adana’da akşam namazını camide kıldıktan sonra gittiği evinde çocuklarının gözleri önünde katledilen Kalem Vakfı üyesi Ethem Türkben kardeşlerimizin şehadetlerini kutluyor ailelerine sabrı cemil diliyoruz. Bu saldırılar karşısında güvenlik güçlerinin sessiz bekleyişleri HÜDA PAR 'a karşı komplo ve kumpas kuşkusu bizde oluşturuyor. Bu derin ve hain komploları halkımıza şikâyet ediyoruz.”  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT