1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. HTŞ’nin kontrolündeki İdlib’de sinema salonu açıldı
HTŞ’nin kontrolündeki İdlib’de sinema salonu açıldı

HTŞ’nin kontrolündeki İdlib’de sinema salonu açıldı

Heyet Tahrir el Şam’ın yönetiminde olan Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib vilayetinde sinema salonu açıldı.

16 Kasım 2022 Çarşamba 21:39A+A-

HAKSÖZ HABER

Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) İdlib şehrine sinemayı geri getirdi. İdlib'de 20 yılı aşkın süredir bakımsızlık ve savaş nedeniyle kapalı olan El Zehra Sineması kapılarını izleyicilerine yeniden açtı. Haftada bir kez ücretsiz film izlenebilecek sinema bölgedeki kültürel ve sosyal hayatın canlandırılması için açıldı.

Kültür, aile ve çocuk filmlerinin gösterimleri yapılan sinemaya özellikle çocukların ilgi göstereceği düşünülüyor. Bölgedeki yarım milyondan fazla çocuk için alternatif eğlence ortamları oluşturan HTŞ’nin sinema açma projesine kimi selefi cemaatler karşı olsa da yerel halkın sinemaya ilgi gösterdiği aktarılıyor.

İdlib vilayetindeki sinema salonlarının tarihi, Abdulhamid Kasra'nın Hamshaddo Cafe olarak bilinen Bazar bölgesindeki bir kafenin çatısına ilk sinemayı kurduğu 1942 yılına kadar uzanıyor. Filmlerin perdeye yansıtıldığı açık hava sinemasının şehirde ilgi çekmesinin ardından İdlib’de birkaç sinema salonu daha açılmış ancak yangınlar nedeniyle kapanmıştı.

2022'nin başlarında İdlib'deki bir girişimcinin yatırımlarıyla kiralanan bir binaya ‘Kraliyet Sarayı’ adı verildi. El Zehra Sineması’nın devamı olarak faaliyete başlayan salonun açılışına HTŞ yetkilileri de katıldı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum