1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HTŞ dünyanın en büyük uyuşturucu baronlarından birisini yakaladı
HTŞ dünyanın en büyük uyuşturucu baronlarından birisini yakaladı

HTŞ dünyanın en büyük uyuşturucu baronlarından birisini yakaladı

The Guardian'ın HTŞ'den aktardığına göre uyuşturucu kaçakçısı Bruno Carbone İdlib'de yakalandı.

17 Kasım 2022 Perşembe 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Europol'ün en çok arananlar listesindeki mafya uyuşturucu kaçakçısı Bruno Carbone, İdlib’de yakalandıktan sonra İtalya’ya iade edildi. 

Tüm dünya görmezden gelse de Suriye direnişinin omurgasını oluşturan Heyetu Tahriru'ş Şam, insani ve İslami hassasiyetleriyle sebebiyle örnek olacak işlere imza atmaya devam ediyor. Rejim ve işbirlikçileri tarafından yerle bir edilen Suriye’de Suriye halkının güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşamını sürdürebildiği tek bölge de HTŞ’nin kontrolündeki İdlib.

Esed rejiminin uyuşturucu ticaretinden elde ettiği gelir “halksız bir diktatör” olarak Esed’in en temel gelir kaynağı olma özelliğine sahip. Sentetik uyuşturucudan milyonlarca dolar para kazanan rejim bir tek Suriye halkının katili değil özetle!

Dünyanın en büyük uyuşturucu kaçakçılarından biri olarak gösterilen 45 yaşındaki Bruno Carbone, İtalyan mahkemesi tarafından uluslararası kaçakçılıktan 20 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra kaçarak sırra kadem basmıştı.

HTŞ yetkilisi Muhammad Sankari, Carbone'un "Beşar Esad'ın kontrolü altındaki bölgelere ulaşmak üzereyken yakalandığını" söyledi.

Telegram kanalında konuşan Sankari, Carbone'un "yürürlükteki kurallara göre ülkesine teslim edildiğini" belirtti.

HTŞ güvenlik servisi sözcüsü Dhia Al Umar da, Carbone’un kendisini,  “sahte lüks saatler sattığı için ülkesinden kaçan bir Meksikalı olarak” tanıttığını belirtti. Özetle HTŞ rejime karşı sürdürdüğü onurlu mücadeleyi uyuştucu-captagon ticaret ağına karşı da sürdürüyor!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum