1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. HSYK'dan 'Bölge Adliye Mahkemeleri' Kararı
HSYK'dan 'Bölge Adliye Mahkemeleri' Kararı

HSYK'dan 'Bölge Adliye Mahkemeleri' Kararı

HSYK, bölge adliye mahkemelerinin ilk etapta 7 merkezde faaliyete geçirilmesine, bazı bölge adliye mahkemelerinin yargı alanlarının yeniden belirlenmesinin uygun olacağına karar verdi.

01 Mart 2016 Salı 10:03A+A-

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), bölge adliye mahkemelerinin ilk etapta 7 merkezde faaliyete geçirilerek, bazı yer bölge adliye mahkemelerinin yargı alanlarının yeniden belirlenmesinin uygun olacağına karar verdi.

Konuya ilişkin HSYK'nın kararı, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu, 20 Temmuz 2016'da faaliyete başlayacağı duyurulan ve kamuoyunda istinaf mahkemeleri olarak bilinen "bölge adliye mahkemeleri"nin sayısını 15'ten 7'ye, "bölge idare" mahkemelerinin sayısını 8'den 7'ye indirdi.

Bölge Adliye Mahkemeleri

Adalet Bakanlığının bazı yer bölge adliye mahkemelerinin yargı alanlarının yeniden belirlenmesine ilişkin teklifi görüşülerek, bölge adliye mahkemelerinin ilk etapta 7 merkezde faaliyete geçirilmesine karar verildi.

Her bir bölge için daire sayısının artırılması suretiyle Yargıtay'daki ihtisaslaşmaya benzer bir şekilde ihtisas daireleri oluşturularak uygulama birliğinin temin edilebileceği ve bu şekilde içtihat farklılıklarının azaltılarak ihtisaslaşmada etkinlik ve verimliliğin sağlanabileceği gerekçesiyle bazı yer bölge adliye mahkemelerinin yargı alanlarının yeniden belirlenmesinin uygun olacağına yönelik de karar alındı.

Bölge İdare Mahkemeleri

Genel Kurul'da ayrıca, Adalet Bakanlığının bazı yer bölge idare mahkemelerinin yargı alanlarının yeniden belirlenmesine ilişkin teklifi görüşülerek, bölge idare mahkemelerinin ilk etapta 7 merkezde faaliyete geçirilmesi kararı alındı.

Her bir bölge için daire sayısının arttırılması suretiyle Danıştay'daki ihtisaslaşmaya benzer bir şekilde ihtisas daireleri oluşturularak uygulama birliğinin temin edilebileceği ve bu şekilde içtihat farklılıklarının azaltılarak ihtisaslaşmada etkinlik ve verimliliğin sağlanabileceği gerekçesiyle bazı yer bölge idare mahkemelerinin yargı alanlarının yeniden belirlenmesi kararlaştırıldı.

AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT