1. HABERLER

  2. HABER

  3. HSYK Sicil Bozarak Düzen Kurdu
HSYK Sicil Bozarak Düzen Kurdu

HSYK Sicil Bozarak Düzen Kurdu

HSYK'ya Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya'dan şok suçlama… Kaya, Kurul'un istemediği hakim ve savcılar hakkında müfettiş raporları hazırlatarak basit gerekçelerle sicillerini bozduğunu söyledi.

07 Ocak 2014 Salı 12:04A+A-

Hükümet darbesi amaçlayan soruşturmaları hukuksuz bir şekilde yürüttüğü ortaya çıktıktan sonra dosyadan el çektirilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'a korsan bir bildiriyle destek veren Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tepkilerin odağı haline geldi. HSYK, yargıçların da hedefi oldu. Adalet personelinin internetteki buluşma noktası olan 'adalet.org'da 'HSYK değişmelidir, çünkü' başlıklı bir yazı yazan Özgür Katip Kaya, kurula şok suçlamalarda bulundu.

SİCİL BOZUP SÜRDÜLER

HSYK'nın yargıçlar arasında ayrımcılık yaptığını ileri süren Kaya, 'HSYK, milliyetçileri, sosyal demokratları ve Alevileri dışlayarak, sicillerini bozan müfettişlere göz yumarak, unvanlı görevlerden uzaklaştırarak çok tehlikeli işler yaptı. Yargıdaki ayırımcılık iyice incelenmelidir. Yargı ve toplum haksızlığı kaldırmaz. Yargıyı bir tarafı tutarak ayakta durdurmak boşuna bir çabadır' ifadelerini kullandı. 'Kimse kimseyi kandırmasın. Kimseyi yanlış yönlendirmeyelim. HSYK ayırıma dayalı uygulamadan tüm uyarılara rağmen vazgeçmedi. Anayasa ve kanunlarımıza göre yasak olan ayırımcılık HSYK tarafından yasal hale geldi' dedi.

ADALET DERSİNDE KALDI

Yazısında 'HSYK adalet dersinde sınıfta kaldı' diyen Kaya şu ifadeleri kullandı: 'Yargıda ayrımın bir sınırı olmalı. Artık bu anlayışı bile hoş görmeye başladık. Ayırım yaparak bazı hakim ve savcıları mutsuz ettiler. HSYK birçok hatalar yaptı. Yargıda Ölçüsüz ve orantısız bir şekil de ayırımcılığa tanık olduk. Bundan en fazla Türk yargısı zarar gördü.'

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT