1. HABERLER

  2. HABER

  3. HSYK O Savcıları İnceleyecek
HSYK O Savcıları İnceleyecek

HSYK O Savcıları İnceleyecek

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3'üncü Dairesi'nin çarşamba günü toplanarak 'Büyük Rüşvet Operasyonu' sonrasında yargıdaki karşılıklı suçlama ve iddiaları görüşeceği öğrenildi.

01 Ocak 2014 Çarşamba 13:43A+A-

Toplantıda operasyon savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Başsavcı Turan Çolakkadı’yı da kapsayan olaylar ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın “Suç duyurusunda bulunuyorum” eleştirileri incelenecek.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Bozdağ’ın Adalet Bakanı olmadan önceki çıkışına ve basındaki iddiaları HSYK incelemeye almıştı.

HSYK’nın Hâkim ve Savcılar Soruşturma Bürosu’nda dosya açılmıştı. Ancak inceleme, üyelerin de izne ayrılmasıyla yeni yıla bırakılmıştı. İnceleme ve soruşturma kararları HSYK bünyesindeki 3’üncü Daire tarafından veriliyor. 3’üncü Daire Başkanı, aynı zamanda HYSK Başkanvekili de olan Ahmet Hamsici. Daire’nin soruşturma kararı alması üzerine görevlendirilecek HSYK müfettişleri soruşturma yaparak rapor hazırlayacak. Bu soruşturma raporları ise HSYK 2’nci Dairesi’nde görüşülüyor. HSYK 2’nci Daire Başkanlığı’nı ise Nesibe Özer yürütüyor. Savcılar hakkında soruşturma yapılıp disiplin cezası talebiyle 2’nci Daire’ye gelmesi halinde ise bu Daire ceza verilip verilmemesini karara bağlıyor.

İşte o iddialar

- HSYK 3’üncü Dairesi’nce soruşturulup soruşturulmayacağına karar verilecek iddialar şöyle:

- ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’nda savcıların soruşturmayı hukuka uygun yapıp yapmadıkları. Gizliliğin ihlal edilip edilmediği.

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz hakkında, belediyede iş takip ettiği yolunda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ve
bazı gazetelerin ileri sürdüğü iddialar.

- 2’nci Dalga Operasyonu’ndan alınan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan
Çolakkadı’nın karşılıklı iddia ve soruşturmaları.

- Akkaş’ın delillerin karartıldığı, Çolakkadı’nın usulsüz soruşturma yapıldığı, kendisine bile bilgi verilmediği iddiası.

- Savcı Akkaş’ın bildiri dağıtmasının yasalara aykırı olduğu. Basına bilgi sızdırdığı, UYAP sistemine kaydetmeden soruşturmalar yaptığı iddiası.

- Akkaş’ın Başsavcı Çolakkadı’nın dosyayı başka savcılara vererek soruşturmaya müdahale ettiğini ileri sürmesi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT