1. HABERLER

  2. HABER

  3. HSYK 888 Hakim ve Savcının Yerini Değiştirdi
HSYK 888 Hakim ve Savcının Yerini Değiştirdi

HSYK 888 Hakim ve Savcının Yerini Değiştirdi

HSYK, 888 hâkim ve savcının görev yerini değiştiren bir kararname yayımladı. Balyoz davasının hâkimi, soruşturma ve duruşma savcılarının da yeri değişti.

15 Ocak 2015 Perşembe 19:57A+A-

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi'nin yayımladığı yeni kararnameye göre, 888 hâkim ve savcının görev yeri değiştirildi. Bunlardan 104'ü idari, 784'ü ise adli yargıdan hâkim ve savcıyı kapsıyor.

Görev yeri değiştirilen kişiler arasında Türkiye'nin yakın tarihine geçen ve hükümet tarafından Fethullah Gülen Cemaati'nce yönlendirildiği savunulan Hrant Dink, Ergenekon, Balyoz, Şike gibi davaların hâkim ve savcıları da var.

Kararnameyle Hrant Dink davası hâkimi Rüstem Eryılmaz ve Balyoz davasına bakan mahkemenin başkanı Ömer Diken İstanbul dışı görevlere atandı. Rüstem Eryılmaz Şanlıurfa Hâkimliği'nde, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan alınan Ömer Diken ise Uşak Hâkimliği'nde görev yapacak.

Balyoz savcılarının yeri değişti

Balyoz soruşturmasını başlatan Savcı Bilal Bayraktar Gaziantep'e, Balyoz savcısı Ali Haydar Kırşehir'e, futbolda şike davasının savcısı Mehmet Berk Balıkesir'e, Oda TV davasının hâkimi Hikmet Şen ise Van'a atandı.

Ergenekon davasını devralan mahkemenin başkanı Hakan Günay Edirne'ye atanırken, Gazeteci Ahmet Şık'ın kitabını toplatan Hâkim Mehmet Karababa'nın görev yeri de artık Mersin Hâkimliği.

Ankara'da vekil, başsavcı oldu

İzmir Askeri Casusluk davasına bakan mahkemenin başkanı Atilla Rahman'ın da yeri değişti, Rahman Torbalı'ya atandı.

Kararnameyle Yargıtay üyeliğine seçilen Fethi Şimşek’ten boşalan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ise aynı yerde Başsavcıvekili olan Harun Kodalak getirildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ise Fehmi Tosun atandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT