1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. HRW'den Husiler'e 'Alıkoyma' Suçlaması
HRW'den Husiler'e 'Alıkoyma' Suçlaması

HRW'den Husiler'e 'Alıkoyma' Suçlaması

HRW, Husileri "Sana'yı ele geçirdiği Eylül 2014'ten bu yana onlarca sivil toplum kuruluşunu kapatmak ve çok sayıda aktivisti keyfi şekilde alıkoymakla" suçladı.

13 Aralık 2015 Pazar 17:13A+A-

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Yemen'deki Şii Ensarullah Hareketi'ni (Husiler) "Başkent Sana'yı ele geçirdiği Eylül 2014'ten bu yana ülkede onlarca sivil toplum kuruluşunu kapatmak ve çok sayıda aktivisti keyfi şekilde alıkoymakla" suçladı.

HRW tarafından hazırlanan ve resmi internet sayfasında yayımlanan raporda, "Husilerin, Eylül 2014'ten bu yana Sana'da 33 kurumu baskın düzenleyerek kapattığı ve mallarına el koyduğu" belirtildi.

Yemen'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı olarak bilinen Islah Partisi'ne bağlı bu kurumların yeniden faaliyetine izin verilmediği ifade edilen raporda, Husilere, "sivil kurumların yeniden faaliyetlerine başlamasına izin verilmesi, yağmalanan malların tazmin edilmesi ve alıkonulan aktivistlerin serbest bırakılması" çağrısında bulunuldu.

Yemenli aktivistler ve muhalifler bir yıldan fazla süredir Husilere, "Sana ve diğer kentlerde bulunan sivil kurumları kapatmak, aralarında 13 gazetecinin de bulunduğu çok sayıda aktivisti alıkoymak" suçlamasında bulunuyor.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT