1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. HRW: “İsrail Tutuklu Filistinli Çocuklara İşkence Ediyor”
HRW: “İsrail Tutuklu Filistinli Çocuklara İşkence Ediyor”

HRW: “İsrail Tutuklu Filistinli Çocuklara İşkence Ediyor”

HRW, Filistinli çocuklarla birebir görüşüldüğünü belirtti ve İsrail'in gözaltına aldığı çocukları ağır işkenceler altında sorguladığını açıkladı.

21 Temmuz 2015 Salı 00:21A+A-

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Siyonist işgal askerlerinin tutukladıkları Filistinli çocuklara karşı gereksiz yere aşırı güç kullandıklarını belirtti. Örgüt, 11 yaşın altında olan bazı çocukların bile sorgu merkezlerinde ve cezaevlerinden bu baskı ve işkenceden kurtulmadığını ifade etti.

İzleme Örgütü bugün (20 Temmuz Pazartesi) yayınladığı raporda, yaşları 11-15 arasında olan ve geçen yıl askerlere taş atma suçlamasıyla tutuklanan 4 Filistinli çocukla yaptıkları görüşmelerde bu kanaate vardıklarını hatırlattı.

Örgüt yaptıkları görüşmelerde, çocukların kendilerine tutuklanma esnasında ve ifadeleri alınırken baskı, işkence ve tehditlere maruz kaldıklarını söylediklerini, aldıkları görüntülerin söylenenleri teyit ettiğini ve bunları uluslararası hukuk çevreleriyle paylaştıklarını kaydetti.

İşgal askerleriyle Siyonist yerleşimcilere taş attıkları iddiasıyla Filistinli çocukları gece yarıları yataklarından alıp tutuklayan işgal askerleri onları çok ağır soruşturmalardan geçiriyor. İşkence, baskı, tehdit ve şantaj işgal askerlerinin kullandığı en belirgin yöntemlerden.

Şu anda Siyonist işgal zindanlarında 200’den fazla Filistinli esir çocuk var.

 

HABERE YORUM KAT