1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hrant Dink Davaları Birleştirildi
Hrant Dink Davaları Birleştirildi

Hrant Dink Davaları Birleştirildi

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerine yönelik açılan dava, Ogün Samast’ın yargılandığı İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ana dava ile birleştirildi. Dava 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

15 Aralık 2015 Salı 17:21A+A-

İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’in de şüphelileri arasında bulunduğu ‘kamu görevlilerinin ihmaline’ ilişkin hazırlanan iddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Mahkeme, kamu görevlilerinin İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ‘ana davadaki’ sanıklarla birlikte yargılanması gerektiğini belirterek birleştirilme kararını aldı.

Terör ve örgütlü suçlara bakmakla görevlendirildikleri için zaruri olarak dosyanın kendilerine gönderildiğinin belirtildiğini kaydeden mahkeme, birleştirme gerekçelerini anlattı. Yeni açılan davanın cinayete doğrudan katılanlarla ilgili olmayıp ihmali davranışları nedeniyle sorumlulukları olan kamu görevlileri hakkında olduğunu belirtti.

Daha önce Dink davasına bakan kapatılan özel yetkili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yerine kurulduklarını belirten mahkeme, suç tarihinden sonra kurulduklarını da kaydetti. Mahkeme, bu nedenle sanıkların irtibatlı oldukları iddia edilen ana davada yargılamanın yapılmasının tabi hakimlik ilkesinin de gereği olduğunu ifade etti.

Mahkeme iki dava arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirme kararı verdiğini açıkladı. Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Muhittin Zenit, Ercan Demir ve Özkan Mumcu’nun tutukluluk halinin devamına da karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz hafta hazırladığı  26 kamu görevlisi hakkında iddianame düzenlemişti.  İddianamede İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, eski başkanları Sabri Uzun, Ramazan Akyürek, İstanbul İstihbarat Şube eski müdürü Ali Fuat Yılmazer gibi isimler şüpheli olarak yer almıştı.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT