1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hopa'daki Tezgahın Amacı Seçim Kaosu
Hopa'daki Tezgahın Amacı Seçim Kaosu

Hopa'daki Tezgahın Amacı Seçim Kaosu

Artvin'de İHH'nın iftar TIR'ına saldırılması büyük tepki çekti. İHH Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, İHH'nın vereceği iftarı engelleyenlerle, K.Maraş ve Adana'da Suriyelilere saldıranların zihniyetinin aynı olduğunu söyledi.

17 Temmuz 2014 Perşembe 06:28A+A-

Oktay Mehmet / Yeni Şafak

Artvin'in Hopa İlçesi'nde önceki gün, vatandaşlara iftar vermek için hazırlık yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) 10 kişilik ekibinin saldırıya uğraması tepkiyle karşılandı. İHH Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, 5'i polis 9 kişinin yaralandığı olayı çıkaranların amacının cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi huzursuzluk çıkarmak olduğunu belirtti.

HOPA'YI TEMSİL ETMEZ

Oruç, Hopa'da vakıflarına ait yemek TIR'ına saldıranlarla daha önce İHH'nın yardım TIR'larını durduranlar, Reyhanlı'da olay çıkaranlar, Gaziantep, Adana ve Kahramanmaraş'ta Suriyelilerin işyerlerine saldıranların aynı yerden beslendiğini ve emir aldığını savundu. İHH'ya ait yemek TIR'ının Hopa halkının daveti üzerine bölgeye gittiğini belirten Oruç, 'Sayıları 50'yi geçmeyen grubun gösterdiği tepki, Hopa'nın tepkisi olamaz. Hopa'yı temsil etmeyen bu kişilerin diğer bir amacı da cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde ülkede huzursuzluk çıkarmak' dedi.

YARDIMLARDAN RAHATSIZ EDİYOR

İHH Başkan Yardımcısı Oruç, aynı anda 5 bin kişiye yemek verme kapasitesine sahip ve ramazan ayı boyunca Anadolu'yu dolaşarak iftar sofraları kuran İHH TIR'ının engellenmesinin altında, İHH'nın Suriye'ye yaptığı yardımların yattığını söyledi.

Bu grupların İHH'nın yardımlarından rahatsız olduklarını vurgulayan Oruç, 'İftar TIR'ına tepki gösteren grupta yer alanların attığı sloganlar söylediklerimizi doğrular nitelikte. İHH, ramazan ayı süresince 4,5 milyon Suriyeliye ulaştı. Bu çalışmalarını rejimin ve diğer grupların saldırıları altında gerçekleştirdi' diye konuştu.

POLİS MÜDAHALE ETMEKTE GECİKTİ

Oruç, yaşanan olaylar sonrası polisin müdahalede gecikmesinin kargaşanın büyümesine neden olduğunu belirtti. Oruç, olay çıkaran grubun etraftaki işyerlerinin camlarını kırmaya başlaması üzerine iftar TIR'ının şehir dışına çıkarıldığını kaydetti.

Kargaşada ateşlenen silah meselesine de değinen Oruç, asıl misyonu yardım etmek olan İHH'nın hiçbir personelinin silah taşımadığını söyledi. Olaydan sonra bir muhtarın kendini korumak için havaya ateş ettiğinin ortaya çıktığını vurgulayan Oruç, ''İHH'lılar ateş etti diyenlerle yargı önünde hesaplaşacağız'' diye konuştu.

Çirkin saldırıya yargı el koydu

Artvin'in Hopa İlçesi'nde, iftar için hazırlık yapan İHH ekibi ve vakfa ait iftar TIR'ının bir grubun saldırısına uğramasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Artvin Valisi Kemal Cirit, 'Olayla ilgili çok ayrıntılı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgede bulunan kamera ve MOBESE kayıtları inceleniyor' dedi. Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını belirten Cirit, 'Olaylara karıştığı tespit edilen 30'u aşkın kişi hakkında Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan inceleme devam ediyor. Aynı şekilde Kemalpaşa beldesinde de yaşanan olayla ilgili soruşturma sürüyor. En kısa sürede tüm sorumlular tespit edilecektir' diye konuştu.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT