1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hoca kisvesiyle serdedilen bu sözleri bir sokak röportajında duymak da mümkündü!
Hoca kisvesiyle serdedilen bu sözleri bir sokak röportajında duymak da mümkündü!

Hoca kisvesiyle serdedilen bu sözleri bir sokak röportajında duymak da mümkündü!

İlber Ortaylı mülteciler hakkında ne söyleyeceğini şaşırmış!

18 Nisan 2022 Pazartesi 12:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de “entel magandalık” söz konusu. Ne demek bu? Bir disiplinde uzmanlaşıp yaşınızı başınızı alırsanız üstelik bir de sabah akşam TV programlarına konuk olup buralarda uyuyakalarak sosyal medya fenomeni haline gelirseniz, entel maganda olabilirsiniz!

Alanda uzmanlık işin en zor kısmı. Bunun yanında tanınırlığını sağlayan şey o değil. Geç saatlere kadar devam eden programlarda uyuklamak daha fazla iş görecektir! Tabi ki devamında reklamlarda da oynamaya başlarsınız. Birkaç sene evvel bankaların verdiği kredi notunu hesaplayan bir sitenin reklamında oynama şerefine nail olan uzmanımız ise İlber Ortaylı’ydı.

Allah aşkına reklamlarda oynayan ilim adamı olur mu? Bu işin bir şerefi yok mudur? Ama Türkiye’de İlber Ortaylı gibileri “büyük insan” muamelesi görüyor! İşin aslı ise çok farklı…

TV5’te mülteci konusunda konuşan Ortaylı, Türkiye’de mülteci olarak gelip kalmanın “ırki” zorunluluğunu vurguladıktan sonra “Biz şarktan gelenlere mülteci statüsü vermiyoruz. Sığınmacı dediğin bayramda piknik yapar gibi sınırın öbür tarafına gidip gelmez. O zaman orada kal.” sözlerini serdediyor.

Hoca kisvesiyle serdedilen bu sözleri bir sokak röportajında duymak da mümkündü! Devletperest ve ulusalcı kimliğiyle popülizmi sentezleyen İlber Ortaylı kendisinin de mülteci olduğunu söyledikten sonra mültecileri hedef alarak “entel maganda” vasfını hak ettiğini göstermiş oluyor!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum