1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Hoca camide!” retoriğine DEVA Partisi de mi katılıyor?
“Hoca camide!” retoriğine DEVA Partisi de mi katılıyor?

“Hoca camide!” retoriğine DEVA Partisi de mi katılıyor?

Laik-seküler çevreler tarafından hedef alınan Diyanet İşleri Başkanı’na bir tepki de DEVA Partisi’nden geldi!

10 Eylül 2021 Cuma 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Adli Yıl açılışında dua etmesi üzerine yaşanan tartışmalar sürüyor. Laik-seküler çevrelerin Ali Erbaş’ın cübbesiyle orada bulunarak bir de dua etmesine(!) öfkelenip koparttıkları yaygara onların zaviyesinden anlaşılabilir.

Ali Erbaş gösterilen tepkiye karşı yaptığı açıklamada önemli hususlara dikkat çekmişti. “İstiyorlar ki ‘inanç sokakta olamasın, mahallede olmasın, insanın içinde olsun' diye bir anlayış var ya. 'İnanç işte insan ile Allah arasında olsun, evine yansımasın, ticaretine yansımasın, siyasetine yansımasın, adaletine, yargısına yansımasın'... Görüyorsunuz ya ortalığı ayağa kaldırıyorlar. İnançtan ayıklansın oralar, adeta bu düşünce insanlığı bu noktaya getirmektedir.”

İnancı “kişisel deneyim” seviyesine indirmeye çalışan seküler yaklaşımın Ali Erbaş’ın bu sözlerini kabul etmesi mümkün değil. Toplumumuz ve daha büyük ölçekte Batı ile Müslümanlar arasındaki temel kırılmalardan birisi zaten burada ortaya çıkıyor. İslam’ın bütünlüklü yapısı hayatın, insan ömrünün parçalara ayrılarak dinin de o parçalardan birisine sıkıştırılmasına müsaade etmiyor. Bu durum ise seküler aklın inşa ettiği bir dünyaya ciddi sorun çıkartıyor.

Bu sebeple Erbaş’ın tespitlerinin oldukça kıymetli olduğunun tekrar altını çizelim. Laik-sekülerlerin tavır alışlarını anlamaya çalışırken muhafazakar insanların çoğunlukta olduğu DEVA Partisi’nin bu yaşananlar karşısındaki tavır alışını görünce ister istemez dikkat kesildik.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, partisinin Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Anayasa ihlali yaptığını söylüyor. “Anayasaya göre Diyanet İşleri Başkanının görevi; İslam dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmektir. Diyanet İşleri Başkanı siyasetin konusu olan alanlara girerek anayasayı da açıkça ihlâl etmektedir'' 

İdris Şahin ve tüm DEVA Partililer biliyor ki “Anayasayı ihlal” buradaki temel konulardan birisi değil. Bu yaşananlar üzerinden Türkiye’de dindarlara aba altından sopa gösteriliyor. Ali Erbaş’ı "dinin hayata tam anlamda müdahil olduğu" yönündeki açıklamaları sebebiyle linç etmeye çalışanlar Müslümanlara had bildiriyorlar kendilerince!

Eğer ki partiden aksi yönde bir açıklama gelmezse DEVA Partisi’nin yaptığı bu açıklama basiretsizce olması bir yana tamamen sığınmacı mantıkla söylenmiş sözlerden oluşuyor. Türkiye’deki laik diktaya sığınarak sorunları aşabileceğini sananların adı en fazla korkaklar listesine yazılır! Bu yaklaşım kimsenin derdine “deva” falan olamaz!

HABERE YORUM KAT

10 Yorum