1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Hizbullah: Esed’in Düşmesini Beklemeyin
Hizbullah: Esed’in Düşmesini Beklemeyin

Hizbullah: Esed’in Düşmesini Beklemeyin

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, “Suriye rejiminin devrilmesini boşuna beklemeyin.” dedi.

29 Eylül 2012 Cumartesi 15:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hizbullah, Esed rejiminden yana tutumunu sürdürmekle kalmadı; Lübnan'da Suriye direnişine destek vermek niyetinde olanlara mesaj yolladı!

Şeyh Naim Kasım, Lübnan'ın Suriye'de yaşanan krize müdahil edilmesinden 14 Mart İttifakı'nın sorumlu olacağını söyledi.

YDH’de yer alan habere göre Demokratik Lübnan Partisi Genel Sekreteri Velid Bereket başkanlığındaki heyeti kabul eden Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Suriye direnişine yardım edenlerin hesap vereceğini şu cümlelerle aktardı: "14 Mart İttifakı, Lübnan'dan Suriye'ye silah sızdırmak, silahlılara sığınak temin etmek, Lübnan Ordusu'nun Beka ve Kuzey'deki operasyonunu engellemek suretiyle, Lübnan'ı Suriye'deki krize karıştırmanın sorumluluğunu üstlenecektir."

el-Menar TV'de yayınlanan habere göre Şeyh Kasım "Suriye'deki rejimin devrilişi üzerine beklenti içerisinde olanlar sadece vakit kaybediyorlar. Bu durum onların maslahatına değil. Lübnan'daki Amerika-İsrail projesinin başarılı olması için defaatle beklentiye girdikleri ve kaybettikleri gibi bu defa yine kaybedecekler" diye konuştu.

Şeyh Kasım, Suriye'de yaşananlara karşı Arap ülkelerinin duruşunu ise şöyle eleştirdi: “Bazı Arap rejimleri, Suriye'yi harabeye çevirmek için sürdürdüğü çabanın yarısını İsrail'i endişelendirmek için gerçekleştirmiş olsaydı, İsrail şimdi zor durumda olmuş olacaktı. Hukukun, özgürlüğün ve insan haklarına saygının olmadığı başarısız Arap rejimlerinin başka bir Arap rejimini yıkma girişimindeki hamasete bakar mısınız! Sonuç olarak bu, Amerika ve İsrail'e hizmettir.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

17 Yorum