1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hizbulesed: 840 Askerimiz Öldürüldü, 2400'ü Yaralandı!
Hizbulesed: 840 Askerimiz Öldürüldü, 2400'ü Yaralandı!

Hizbulesed: 840 Askerimiz Öldürüldü, 2400'ü Yaralandı!

Hizbullah'a ait yayın organları, Hizbullah'ın bayramda Nusret Cephesi ile Özgür Suriye Ordusu'nun Assal El-Ward bölgesine operasyonlar düzenlemesi üzerine Hizbullah'ın 18 kayıp verdiğini söyledi.

14 Ekim 2014 Salı 13:54A+A-

Şii Hizbullah'a ait yayın organları, Hizbullah'ın bayramda Nusret Cephesi ile Özgür Suriye Ordusu'nun Assal El-Ward bölgesine operasyonlar düzenlemesi üzerine Hizbullah'ın 18 kayıp verdiğini söyledi. 

Suriye Devrimi başladığı günden itibaren Hizbullah Suriye, Irak ve Lübnan'da Esed güçleriyle birlikte Sünnilere karşı savaşıyor. Hizbullah'a ait kaynakların belirttiğine göre Hizbullah bu süre zarfı içerisinde 840 savaşçısı öldürüldü, 2400'ü yaralandı, 200'ü ise kalıcı olarak savaşa geri dönemeyecek şekilde engelli oldu. 

Fakat başka kaynakların ilettiği bilgilere göre asıl gerçek kayıpların bunların en az iki katı olduğunu, Hizbullah'ın kaynakları bu düşük sayıları, Lübnan ve Şii'lerin biraz daha mütmain olup kendilerinin hala kuvvetli olduklarını göstermek ve Şii aileler oğullarını göndermekten korkmamaları için bu yolu izlediklerini aktardı. 
Hizbullah Beyrut'un Doğu'sunda Şii bölgelere girerek gazetecilerin çatışma bölgelerine girmemesi ve gerçek sayıyı öğrenip halka ve medyaya yaymaması için üst düzey önlem ve tedbirler alıyor. Hizbullah ile yakın temasta olup güvenlik önlemiyle adının zikredilmesini istemeyen bir aktivistin aktardığı bilgiye göre; Hizbullah'ın verdiği kayıpların gerçek sayısını net ve kesin olarak Hizbullah'ın dışından kimse öğrenemeyeceğini, ve bu önlemlerin sebebi olarak orada bulunan askerlerin ve ailelerin morallarini düşürmemek için bu yolun izlendiğini aktardı.

Özgür Suriye Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT

4 Yorum