1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hint polisinin Hindu çetelerden ne farkı var?
Hint polisinin Hindu çetelerden ne farkı var?

Hint polisinin Hindu çetelerden ne farkı var?

Hindistan'ın Karnataka eyaletindeki başörtüsü yasakları devam ederken, Hint polisi başörtüleriyle okullarına girmek istedikleri için protesto gösterisi düzenleyenler ve onlara destek verenlere sert müdahalelerde bulunuyor.

17 Şubat 2022 Perşembe 13:58A+A-

HAKSÖZ HABER

Hindistan'ın birçok eyaletinde Müslümanlara yönelik sürdürülen baskı ve asimilasyon politikalarına hız verildiği görülüyor. Hindistan'ın Karnataka eyaletinde Müslüman kızların başörtü ve peçeleri ile okullara girmelerine izin verilmediği gibi bu engele yasal hiçbir gerekçe de sunulamıyor. 

Müslümanların, Hindu çetelerin yoğun bulunduğu yerlerde sistematik ayrımcılığa maruz bırakıldığı kayıtlara geçerken, Hindistan'da başörtü ve peçe kullanımına genel yasaklar getirilmesi talep ediliyor. Yüksek mahkemede yasakların kaldırılması için açılan davalar devam ederken, Hint polisinin başörtülülere ve onlara destek verenlere karşı uyguladığı ayrımcılık kameralara yansıdı. 

Hindistan hükümetinin de destek verdiği olayların tüm ülkeye yayılmasından endişe ediliyor. Birçok şehirde Hindu çetelerin, Müslüman öğrencilere hakaretler ederek onları sloganlarla aşağılamaya çalışırken Hint polisinin olayları seyrettiği görülmüştü.

Zaman zaman öğrencileri taciz ve darp eden, Hindu çetelere karşı yaptırım uygulamayan Hint polisi eleştirilerin odağına otururken, Hindistan hükümetinin politikalarını uygulamakla yükümlü olduklarını ifade eden polis amirlerinin ulusal basındaki demeçlerine yer veriliyor.  

Çetelere karşı pasif kalan Hint polisi, Müslüman öğrencilere destek veren, protesto gösterilerine katılan erkekleri tutukluyor, darp ediyor ve bölgeden uzaklaştırmaya çalışırken görülüyor.

 

Hint polisinin protestocu başörtülülere destek veren erkekleri gözaltına aldığı anlar, 

 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum