1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. HİNDİSTAN

  4. Hindistan'da Bir Genç Kıza Tecavüz Edip Öldüren 4 Mahkum İdam Edildi
Hindistan'da Bir Genç Kıza Tecavüz Edip Öldüren 4 Mahkum İdam Edildi

Hindistan'da Bir Genç Kıza Tecavüz Edip Öldüren 4 Mahkum İdam Edildi

Hindistan'da bir genç kıza tecavüz ettikten sonra işkence ile öldüren 4 mahkum tutuklu bulundukları hapishanede idam edildi.

20 Mart 2020 Cuma 13:32A+A-

Açılan dava sonucu tutuklanan 6 mahkum bulunuyordu, biri ceza evinde intihar etti, reşit olmayan hükümlü ise 3 ay ıslah evinde tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Yeni Delhi yakınlarındaki Tihar hapishanenin önünde toplanan bir grup mahkumların idam edilmesini kutladı. Orada bulunan kızın annesi Asha Devi, "Hayvanlar asıldı. 7 yıl sonra nihayet adalet yerini buldu" diye konuştu.

Başkent Yeni Delhi'de 2012 yılında meydana gelen olayda 23 yaşındaki bir tıp öğrencisinin otobüste toplu tecavüze uğradığı, ardından da vahşice öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Ülkede infial uyandıran ve öfkeli protestolara neden olan tecavüz davası temyiz mahkemesinin verdiği idam kararıyla noktalanmıştı.

Halkın yoğun tepkisinin ardından cezalar ağırlaştırıldı ve davalar hızlandırıldı. Ancak toplumsal tepki kadınlara yönelik işlenen suçlarda bir azalma sağlamadı.

Kadın hakları dernekleri ise kadınlara karşı işlenen suçların polisler tarafından yeterince ciddi şekilde ele alınmadığını ve hassas davranılmadığını savunuyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT