1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hindistan Başbakanı Kendi Büstünü Kırdırttı!
Hindistan Başbakanı Kendi Büstünü Kırdırttı!

Hindistan Başbakanı Kendi Büstünü Kırdırttı!

Hindistan Başbakanı Modi kendisi adına yapılan tapınağa ve kendisini simgeleyen büste karşı çıkarak kaldırılması talimatını verdi.

12 Şubat 2015 Perşembe 17:38A+A-

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kendisini temsilen yapılan büstü yıktırdı. Modi, Hint kültürüne aykırı olduğu gerekçesiyle kendisi adına yapılan tapınağa karşı çıktı.

Hindistan'da geçtiğimiz yıl iktidara gelen Modi Rajkot'ta yapılması planlanan tapınağa karşı çıktı. 

Tapınak hakkında "şok edici ve Hindistan'ın geleneklerine karşı" değerlendirmesi yapan Modi böyle tapınak inşa etmenin Hindistan kültürünün öğrettiklerine aykırı olduğunu savundu.

Daha önce Gujarat eyaleti başbakanı olarak görev yapan Modi, geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde birinci olan Bharatiya Janata Partisi'nin lideri olarak Hindistan başbakanı oldu. Modi Gujarat'ta iş başına geldikten sonra olumlu yöndeki değişimler olduğu ve bundan dolayı "Modi'nin manevi bir kişilik olduğuna" inanıldığına yönelik bazı söylentiler çıkarıldı. Bunun ardından işi ileri götüren Modi taraftarları, Modi'nin büstünü yapıp tapınmaya kalkıştı.   

Hindistan Başbakanı Modi'nin karşı çıkışından sonra söz konusu tapınaktaki Modi heykelinin Hinduların tapındığı diğer büstlerden biri ile değiştirileceği söylenirken Modi'ye adanmış başka bir tapınağın ise hala kullanımda olduğu biliniyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

 

HABERE YORUM KAT