1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hicab'ın Kaçış Görüntüleri Yayınlandı
Hicabın Kaçış Görüntüleri Yayınlandı

Hicab'ın Kaçış Görüntüleri Yayınlandı

Özgür Suriye Ordusu, Başbakan Riyad Hicab'ın Ürdün'e kaçırılma operasyonunun görüntülerini medyayla paylaştı.

09 Ağustos 2012 Perşembe 05:01A+A-

El-Cezire kanalının yayınladığı görüntülerde, Başbakan Riyad Hicab'ın, beraberinde ailesi ve yakın akrabalarından oluşan yaklaşık 35 kişilik bir kafileyle, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Mu'tasım Billahi birliklerinin eşliğinde Ürdün'e giriş yaptığı görülüyor.

Yayınlanan görüntülerde, ismini açıklamayan ve Başbakan Hicab'ı Ürdün'e ulaştıran birliğin komutanı, Başbakan'ı Ürdün'e getirirken takip edilmemek için kamufle olduklarını belirtti. Kafileden bir grubun doğuya yönelirken, bir diğer grubun batıya yöneldiğini kaydeden komutan, ''Başbakan'ın yer aldığı kafile güney yönünde ilerlemekteydi. Ayrıca telefon görüşmelerinde yanıltıcı olması için Başbakan'ın kafilesinin kuzeye, yani Türkiye'ye doğru hareket ettiğini söyledik'' dedi.

Komutan ayrıca birçok bakanın görevini bırakmak üzere olduğunu belirterek, yakında Meclis'te büyük kopmalar yaşanabileceğine işaret etti. 

Operasyona farklı bölgelerden birliklerin destek verdiğini ifade eden komutan, ''Başbakan Hicab, mücadelemizde çok büyük bir kapı açmış oldu. Başbakan'ın istifası, rejimin yakında yıkılacağına işaret ediyor'' diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT