1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hicab: Suriye’deki Kriz Esed Gitmeden Çözülemez
Hicab: Suriye’deki Kriz Esed Gitmeden Çözülemez

Hicab: Suriye’deki Kriz Esed Gitmeden Çözülemez

Hicab, Suriye’deki krize siyasî çözüm ve siyasî geçiş ile savaşın yol açtığı sorunların bitmesinin, Esed gitmeden mümkün olmayacağını söyledi.

20 Eylül 2016 Salı 08:05A+A-

Suriye muhalefeti Müzakere Yüksek Kurulu Koordinatörü Riyad Hicab,Suriye’deki krize siyasî çözüm ve siyasî geçiş ile savaşın yol açtığı sorunlarının bitmesinin, Beşşar Esed gitmeden mümkün olmayacağınısöyledi.

AA’da yer alan habere göre Hicab, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu 71. Dönem Genel Görüşmeleri çerçevesinde New York’ta Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde, Türkiye, ABD, Fransa, Almanya, Katar ve Birleşik Krallık’ın sponsorluğunda düzenlenen bakanlar seviyesindeki toplantıda, Suriye’deki siyasî geçiş süreciyle ilgili belirledikleri vizyonu anlattı.

Rejimin tek taraflı ateşkesi ihlâl ettiğini, Halep’te saldırılarını arttırdığını ve insanların yerinden edilmesine neden olduğunu vurgulayan Hicab, “Uluslararası toplumun artık şunu anlaması gerek; Suriye’deki krize siyasi çözüm ve siyasî geçiş, savaşın yol açtığı terör ve mülteci akınının bitmesi, Esed uluslararası hukuk ihlâllerinin hesabını verinceye kadar mümkün olmayacak.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT