1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Heykel Kavgası Bitmez!
Heykel Kavgası Bitmez!

Heykel Kavgası Bitmez!

Lice’de kanlı biten heykel sökme operasyonuna tepki olarak Mustafa Kemal büstleri hedef alınıyor. En iyisi tümünden kurtulmak!

20 Ağustos 2014 Çarşamba 16:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Lice’deki heykel savaşının yankıları devam edecek gibi gözüküyor. Mahsum Korkmaz’ın heykelinin sökülmesini protesto için Hakkari’de yolu trafiğe kapatıp eylem yapan PKK’lı grup Gazi Mahallesindeki Anadolu Lisesinin bahçesinde bulunan Mustafa Kemal büstünü ateşe verip, tahrip etti. Bu tür eylemlerin devam etmesi muhtemel.

Kişi putlaştırmanın en basit ve çiğ yöntemlerinden biri olan heykel ve büst takıntısının hiçbir şey kazandırmayacağı gibi sadece huzursuzluk vereceği ve “senin putun, benim putum” gerginliğine yol açacağı anlaşılıyor.

Aslında bu hadiseleri düşünme, sorgulama için bir vesile sayıp tüm bu cahili takıntılardan topluca kurtulmayı hedeflemenin en iyi çözüm olduğunu görmek lazım.

Müslüman kimliği taşıyan bir toplumda şirk bataklığının en açık tezahürlerinden biri olan heykel, büst ve benzeri dayatmaların tümünden vazgeçmek hem zihin, hem de çevre temizliği için iyi bir başlangıç olmaz mı? 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum