1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Herkese Zorla ‘İçimizde’ Diye Bağırttırmaya Ne Kadar Meraklısınız!
Herkese Zorla ‘İçimizde’ Diye Bağırttırmaya Ne Kadar Meraklısınız!

Herkese Zorla ‘İçimizde’ Diye Bağırttırmaya Ne Kadar Meraklısınız!

Harbiye’de Mustafa Kemal’in adı anıldığında “salonda kim ayağa kalkmadı” diye hafiyecilik oynayanlar ne kadar yobaz olduklarını fark edemeyecek kadar körler!

18 Mart 2020 Çarşamba 11:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kemalist medya, toplumu germek ve siyaseti sıkıştırma yolunda her gün kendisine yeni bir ‘infial’ konusu buluyor. Mustafa Kemal’i zorla dayatma hastalığına müptela anlayışın yeni gündemi ‘Atatürk’e büyük saygısızlık’ yapıldığı iddia edilen Harbiye’deki tören!

Konuyu haberleştiren Cumhuriyet, Mustafa Kemal’in Harbiye’ye girişinin 121. Yıldönümü dolayısıyla yapılan törende salonda 3 kişinin ayağa kalkmamış olmasını “Harbiye’de Atatürk’e Büyük Saygısızlık” manşetiyle duyurmuş. Cumhuriyet’in haberinde Hulusi Akar ve komuta kademesinin de katıldığı törende Mustafa Kemal’in numarası okunduğu sırada herkesin ayağa kalktığı ama 3 kişinin ayağa kalkmadığı ifade edilmiş ve şunlar söylenmiş:

“…Ankara Kara Harp Okulu'nda yapılan törende, geleneksel yoklama yapıldı. Yoklama sırasında Atatürk'ün numarası olan 1283'e gelindiğinde, salonda bulunan Harbiyeliler ayağa kalkıp esas duruşa geçerek, Atatürk'e saygı olarak "İçimizde" diye bağırdı. Gelenekselleşen ve saygı niteliği taşıyan yoklama sırasında, 2'si kadın 3 kişi ayağa kalkmadı.

Diğer tüm Harbiyeli öğrenciler ayağa kalkarken, 3 kişinin neden kalkmadığı bilinmiyor….”

İlginç olan şu ki, haberin devamında MSB’nin konuya dair yaptığı açıklamaya da yer verildiği görülmekte. Haber şöyle devam ediyor:

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada söz konusu durum 'gerçek dışı iddia' olarak nitelendi. Bakanlık'tan yapılan açıklama şu şekilde;

"En büyük Harbiyeli Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girişinin 121’inci yıl dönümü 13 Mart 2020 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu’nda düzenlenen etkinlikle kutlanmıştır.

Söz konusu törenle ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan bir takım gerçek dışı iddialar nedeniyle açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Törenin geleneksel yoklamanın icra edildiği bölümünde her sene olduğu gibi Atatürk’ün öğrencilik dönemindeki numarası olan 1283’e sıra geldiğinde tüm Harbiyeli öğrenciler ayağa kalkarak bir ağızdan “içimizde” diye haykırmıştır.

Uygulama daha önceki törenlerle aynı şekilde yapılmış yine sadece öğrenciler ayağa kalkarak geleneksel yoklamaya katılmıştır. Salondaki diğer davetli ve görevliler ise doğal olarak bu sene de geleneksel yoklama sırasında ayağa kalkmamıştır. Bu uygulamanın daha önce de aynı şekilde hayata geçirildiği geçmiş törenlere ait fotoğraflarda da rahatlıkla görülmektedir.

Bu konuda, izandan yoksun, art niyetli, tarih ve kültür birikiminden uzak yorum ve yazılar bir kısım medya organında yer bulmuştur. Bahse yazı ve yorumlarda oturduğu ifade edilenler, zaten oturmak zorunda olan okuldaki albay ve teğmen rütbesindeki öğretmen personelimizdir. 

Gerek yurt içi gerekse yurt dışında asil milletinin güvenliği ve huzuru için görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin fedakâr mensuplarının moral ve motivasyonunu bozmayı, milletimizin bağrından çıkan ordumuz mensuplarının arasına nifak tohumları ekmeyi amaçlayan bu tür söylemleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Gerçekten çok ilginç bir durumla, daha doğrusu zihniyetle karşı karşıyayız. MSB açıklamasında iddianın temelsiz olduğu net bir şekilde izah edilmiş ama gazete yalan olduğu ortaya çıkan iddiasını yine de gündemde tutmaktan vazgeçmemiş. Böylece Atatürk söz konusu olduğunda “bizim için önemli olan saldırmaktır, gerçeğin önemi yok” denilmiş oluyor.

Daha önemlisi de şu ki, bu dayatmacı kafa insanları zorla taptırma anlayışından vazgeçmeye asla yanaşmıyor. Neden Harbiyeli tüm öğrencilerin Mustafa Kemal’in adı okunduğunda ayağa kalkıp ‘içimizde’ diye bağırttırıldıklarını sorgulamak, bunun açık bir dayatma ve zorbalık olduğunu görmek yerine “salonda o 3 kişi neden ayağa kalkmadı” diye hafiyecilik oynamayı tercih ediyorlar. Ve böylece ne kadar da demokrat ve insan haklarına saygılı olduklarını gayet net bir şekilde ortaya koyuyorlar!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum