1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Herkes kendine bir iş bulmuş…
Herkes kendine bir iş bulmuş…

Herkes kendine bir iş bulmuş…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yine hesap kitap işlerine girişmiş…

18 Nisan 2023 Salı 18:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Birçoklarına göre Türkiye tarihinin en bıçak sırtı seçimlerinden birisine tanıklık etmemize az zaman kaldı. İki taraf da yoğun gündem içerisinde daha fazla seçmene uğraşmak için uğraşıyor. İktidar partisi var olan Cumhurbaşkanlığı konumunu korumak için özellikle deprem bölgesine yoğunlaşmış durumda.

Muhalefet partileri ise değişime vurgu yaparak iktidarın eksiklikleri üzerinden bir seçim kampanyası kurguladı. Herkes bir şeyler yapmaya çalışırken bir isim var ki o hiçbir şey yapmayarak her şeyi elde etme peşinde.

Devlet Bahçeli ülkedeki bu koşuşturmacanın aksine başka işlerle uğraşıyor… MHP, AK Parti ile birlikte Meclis’ten geçirdikleri yeni seçim sisteminin aksine hareket ederek ortak liste ile seçimlere girmedi. Buradan bakıldığında hiçbir şey yapmadıklarını söylemek doğru olmaz. Yarardan çok zarar verdiklerini söylemek mümkün!

Vaziyet böyleyken Devlet Bahçeli yine bir hesap işiyle gündemde kendine yer buldu. Bahçeli 2009’da da MHP’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümünde meşhur hesabıyla gündem olmuştu: 2009’u yazarken iki sıfır var. Dokuzun yanındaki sıfırı sildiniz. Kaldı 9. 2’nin sonunda yine bir 0 var. Onu da sil kaldı 2. Toplayın ne yapar: 11. 2009’un içindeki içindeki iki sıfırı da sildiniz. Ne kaldı? 40 yapar. Ve MHP’nin 40’ıncı yıl dönümü…”

Yıl 2023 olduğunda ise yaklaşan seçimleri fırsat bilen Bahçeli yine hesap kitap işlerine girişmiş. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’daki seçim bölgeleri ve toplam milletvekili sayısını Kadir Gecesi’yle bir araya getirerek yine yapmış yapacağını!

MHP İstanbul başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan Bahçeli, “Ben hesap adamıyım” diyerek ilginç bir hesaba daha imza attı: “Üç bölge var İstanbul’da. Toplam milletvekili sayısı 98. Dokuz artı sekiz: 17. Bugün 17 Mayıs ise hepinizin bildiği gibi Kadir Gecesi. Bu tesadüf müdür?”

Görüldüğü üzere herkes kendine bir bulmuş. Herkesin bir derdi var kimileri ise fazla dertten hesabı şaşırmış durumda! MHP’nin AK Parti ile kurduğu ortaklığın başından bu yana ne gibi bir katkısı olduğunun hesabını da ellerine kalem kağıt alıp AK Partililer yapsın!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum