1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hep Gayretli Çalıştı Ödül Olarak Diyarbakır’a Gönderildi(!)
Hep Gayretli Çalıştı Ödül Olarak Diyarbakır’a Gönderildi(!)

Hep Gayretli Çalıştı Ödül Olarak Diyarbakır’a Gönderildi(!)

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevli 627 Emniyet Müdürü ve amirini kapsayan kritik atama ve yer değiştirme işlemleri dün itibari ile gerçekleştirildi.

10 Temmuz 2020 Cuma 15:40A+A-

Fatih Demir / Haksöz Haber

FETÖ yapılanmasının 17-25 Aralık’ta hükümete karşı gerçekleştirdiği operasyon sonrasında, kritik bazı noktalardaki dokümanları yok etmeye çalışmışlardı. Bu süreçte FETÖ’ye karşı geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirilebilmesi için bu evrakların elde edilmesi yapılan operasyonun bir darbe girişimi olduğunu göstermesi açısından önemli idi.Şimdi ise o dönem FETÖ operasyonlarına karşı etkin rol oynayan bütün emniyet yetkilileri görev yerlerinden sürgün edilircesine farklı illere ve düşük görevlere gönderilmeye başlandı. Zamanında direnen ve geri getirilmesi imkânsız görülen dosyaları geri getiren İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Faik Ozan Karadağ da görev yeri değiştirilerek adeta Diyarbakır’a sürgüne gönderilerek cezalandırılmaya çalışılıyor görünmekte. Hükümetin birçok noktada FETÖ yapılanmasına karşı direnen, mücadele eden isimleri adeta kazığa çekmeye çalışması 15 Temmuz’un yaklaştığı şu günlerde nahoş görüntülere ve algılara sebep olmakta.

17/25 Aralık Operasyonları ve 15 Temmuz Darbe Davalarıyla yakından ilgilenen Avukat Mustafa Doğan İnalda Faik Ozan Karadağ ve diğer görevlilerin tasfiye edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek kritik süreçte önemli rol oynayan kişilere yapılan muamelenin yanlış olduğunu belirtti.

Tasfiye sürecinin Mustafa Çalışkan ve ekibinin etkisiz hale getirilmesini aşan bir şekilde özellikle milliyetçi unsurların dayatmasıyla 90’lara dönüş anlamına gelen kadrolaşmanın yapıldığı eleştirilerinin doğruluk derecesini ise önümüzdeki günler ortaya çıkaracaktır.  

1594376950206-vbnvbn.jpg

FETÖ yapılanmasının sorumlu üyeleri gerçekleştirdikleri sabotajlarla evrakları imha ederek herhangi bir yerde ve belgede delil bulunamaz hale getirmeye çalışmışlardı. Ancak özverili ve uzun çalışmalar sonucunda herhangi bir delilin bulunmasının dahi mümkün görülmediği zamanlarda “dönemin başbakanı” yazan fezlekeler bulunarak davalar açılmaya ve soruşturmalar yürütülmeye başlanabilmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre, 2020 yılı genel atamaları çerçevesinde 2, 3 ve 4'üncü sınıf emniyet müdürü ile emniyet amiri rütbelerindeki 627 personelin atama ve yer değiştirme işlemleri tamamlandı.

Atama ve yer değiştirmeleri kapsamında 15 İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı'nın başka illere atandığı öğrenildi. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Faik Ozan Karadağ'ın Diyarbakır'a atanması dikkat çekti. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çetiner, Adile Sadullah Mermerci PMYO'ya, Haydar Özdemir Zonguldak'a, Mehmet Çatal Şanlıurfa'ya, Mustafa Acıkara Diyarbakır'a, Kadir Alçıkaya Gümüşhane'ye, Hakan Torun Şanlıurfa'ya, Erden Bursalı Tunceli'ye, Mustafa Göçer Ordu'ya, Mehmet Sururi Saydam Elazığ'a, Sunay Balıklıkaya Konya'ya, İsmail Kılıç Aksaray'a, Oğuz Kaan Şanlıurfa'ya, Kamil Yıldırım Elazığ'a, Hakan Becel ise Kayseri POMEM'e atandı.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum