1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniyye'nin Turu Siyasi Ablukayı Kırdı!
Heniyyenin Turu Siyasi Ablukayı Kırdı!

Heniyye'nin Turu Siyasi Ablukayı Kırdı!

Heniyye'nin ziyaret ettiği ülkelerde coşkuyla karşılandığını söyleyen Ebu Zuhri: "Heniyye'nin turu siyasi ablukayı kırdı."

11 Ocak 2012 Çarşamba 15:42A+A-

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Arap ve İslam ülkelerini kapsayan yurt dışı gezilerini tamamlayarak dün akşam Gazze Şeridi'ne döndü.

Heniyye'yi dönüşünde resmi yetkililer ve Gazze halkı karşıladı.

Heniyye, Rafah Kapısı'nın Filistin tarafına geçtikten sonra yaptığı açıklamada, Mısır, Sudan, Türkiye ve Tunus'a yaptığı ziyaretlerin her açıdan başarılı olduğunu ve Gazze'ye uygulanan siyasi ablukanın kırıldığını söyledi.

Heniyye, Filistin halkına ve davasına destek için ziyaretleri sırasında imzaladığı anlaşmaların sonuçlarının önümüzdeki dönemde açıkça görüleceğini ifade etti.

“Arap Baharı'nın Kıvılcımı Gazze'den Yakıldı”

Arap ve İslam ülkelerinden aldığı davetler üzerine ikinci bir yurt dışı gezisine çıkacağını bildiren Heniyye, ümmetin yeni bir uygarlık dönemine girmekte olduğunu ve bu yeni dönemin Filistin davası için hayırlı olacağını söyledi.

Arap Baharı'nda Gazze'nin etkisinin olduğunu ve direnişin zaferinin Arap halklarına ilham verdiğini ifade eden Heniyye, Arap Baharı'nın kıvılcımının Gazze'den yakıldığını ve Gazze'nin zulme ve azgınlığa başkaldırı ruhu aşıladığını kaydetti.

“Heniyye'nin Arap ve İslam Ülkeleri Turu Siyasi Ablukayı Kırdı”

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Filistin hükümeti başbakanı İsmail Heniyye'nin Arap ve İslam ülkeleri turunun Gazze Şeridi'ne uygulanan siyasi ablukayı kırdığını, Arap Baharı'nın ve bölgede yaşanan devrimlerin bir meyvesi olduğunu söyledi.

Ebu Zuhri, bugün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Heniyye'nin ziyaretlerinin bölgedeki çeşitli taraflarla ve halklarla ilişkilerde dönüm noktası teşkil ettiğini belirtti.

Hamas sözcüsü, Filistin Başbakanı İsmail Heniyye'nin ziyaret ettiği ülkelerde resmi ve sivil düzeyde coşkuyla karşılanmasını Hamas Hareketi olarak takdir ettiklerini kaydederek, Heniyye'yi sağ-salim Gazze Şeridi'ne dönüşü dolayısıyla kutladı.

 

HABERE YORUM KAT