1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniyye'den Erdoğan'a Destek
Heniyyeden Erdoğana Destek

Heniyye'den Erdoğan'a Destek

Erdoğan'ın siyonizm sözleri üzerine aldığı tepkilere karşı Heniyye destek verdi.

02 Mart 2013 Cumartesi 14:26A+A-

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Başbakan Receb Tayyib Erdoğan'ın siyonizm hakkında söylediği sözlerden dolayı ABD ve uluslararası siyonizm işbirliğiyle başlatılan kampanyaya karşı Erdoğan'a desteğini dile getirdi.

Başbakan Heniyye bugün (1 Mart Cuma) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamasında Tayyib Erdoğan'ın siyonizm hakkındaki sözlerinin son derece isabetli, doğru ve siyonizm hareketinin gerçek kimliğini ortaya koyan sözler olduğunu dile getirdi.

Erdoğan'ın tavrına desteğini vurgulayan Heniyye onun bu sözleriyle Filistin davası hakkındaki kararlı tutumundan da geri adım atmadığını ve mevcut Türkiye yönetiminin Filistin meselesine bakış açısını da gösterdiğini vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çarşamba günü düzenlenen Medeniyetler İttifakı toplantısında yaptığı konuşmada  “Tıpkı siyonizm gibi, tıpkı antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi, İslamofobinin de bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır”  demesi sebebiyle ABD'deki siyonist örgütlerin temsilcileri ve onlara destek veren Amerikalı yetkililer tepki göstermiş, siyonizmin insanlık suçu olmadığı iddiasında bulunmuşlardı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT