1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniyye’den Açlık Grevindeki Esirlere Destek
Heniyye’den Açlık Grevindeki Esirlere Destek

Heniyye’den Açlık Grevindeki Esirlere Destek

Heniyye, Filistinli esirlerin yalnız bırakılmamasını isterken, Mısır Halk Meclis’i İsrail’i kınadı.

09 Mayıs 2012 Çarşamba 14:49A+A-

"Esirlerin Açlık Grevi Mücadelesinde Son Çeyrekteyiz"

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Siyonist işgal zindanlarındaki esir hareketini birlik ve bütünlük içinde mücadelesini zafere kadar sürdürmeye davet ederek, hiçbir şekilde bu birliğin bozulmasına izin vermemesini istedi.

İsmail Heniyye, dün akşam bakanlarla birlikte, işgal zindanlarında açlık grevi eylemi başlatan esirlere destek için Gazze kentinin batısındaki Meçhul Asker Meydanı'nda kurulan çadırı ziyaret etti.

Heniyye, burada yaptığı konuşmada, "Biz şu anda son çeyrekteyiz. Esirlerin mücadelesinin son turunda irademiz galip gelecek" dedi.

Filistin Başbakanı, esirlerin açlık grevi eyleminin olumlu etkilerinden birinin de esirlere destek konusunda Gazze Şeridi ve Batı Yaka'ya yansıyan birlik ve bütünlük olduğunu söyleyerek, açlık grevi eylemini sürdüren esirleri bir kez daha selamlayarak, başta özgürlük olmak üzere taleplerinden hiçbir şekilde geri adım atmamalarını istedi.

Esirlerin açlık grevi eyleminde şu an tehlikeli bir aşamaya girdiklerine ve bazı esirlerin 72 gündür açlık grevinde olduğuna dikkat çeken Heniyye, esirlere destek faaliyetlerinin yoğunlaştırılması çağrısında bulundu.

Filistin Başbakanı, Siyonist işgal zindanlarında yatan esirleri kuşatan büyük tehlikeler olduğuna işaret ederek, söz konusu mücadelenin sadece esirlerin mücadelesi olmadığını belirtti.

***

Mısır Halk Meclisi Filistinli Esirlere Kötü Muameleyi Kınadı

Mısır Halk Meclisi dün akşamki (8 Mayıs Salı) oturumunda Siyonistlerin Filistin halkına yönelik cinayetlerini ve işgal zindanlarında yatan esirlere yapılan kötü muameleleri şiddetle kınadı.

Mısır Halk Meclisi Arap İşleri Komitesi de yayınladığı bildiride, Siyonist işgal rejiminin işgal altındaki Filistin topraklarının tamamında Filistin halkına karşı işlediği cinayetleri kınadığını ve boş midelerle eşsiz bir mücadele örneği sergileyen işgal zindanlarındaki Filistinli esirleri desteklediğini açıkladı.

Filistin halkına yönelik ihlallerine son vermesi konusunda Siyonist işgal rejimini uyaran komite, binlerce Filistinli ve Arap esirin alıkonulmasını kınayarak, esirlerin hayatından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.

Arap İşleri Komitesi, Mısırlı ve Arap insan hakları örgütlerinin Siyonist işgal rejiminin insan hakları ihlallerini ve cinayetlerini deşifre için birlikte çalışmasını ve Arap ülkeleri hükümetlerine işgal zindanlarındaki esirler konusunda görevlerini yerine getirmeleri için baskı yapılmasını istedi.

Komite, Birleşmiş Milletler'e ve Kızılhaç'a yaptığı çağrıda da Siyonist işgal rejimini uluslararası hukuka uymaya zorlamalarını talep etti.

filistin-israil-protesto.jpg

Siyonist İşgal Güçleri Kudüs'te Esirlere Destek Yürüyüşüne Müdahale Etti

İşgal altındaki Kudüs'ün doğusundaki Ebu Diys beldesinde dün akşam Siyonist işgal zindanlarında açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esirlere destek için yapılan gösteriye işgal güçleri sert bir şekilde müdahale etti.

İşgal güçlerinin göstericilerin üzerine plastik mermilerle ve göz yaşartıcı bombalarla saldırması sonucu 12 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre işgal güçlerinin müdahalesi sırasında yaralananlar tedavi için hastanelere kaldırıldı.

Görgü tanıkları, Siyonist işgal güçleriyle Filistinliler arasındaki çatışma yürüyüşe katılanlar Ebu Diys'teki bir askeri kontrol noktasına yaklaştıkları an başladı. İşgal güçlerinin göstericilerin üzerine plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba yağdırdığı, bunun üzerine Filistinli gençlerin de işgal güçlerinin saldırısına taşlarla karşılık verdiği ifade edildi.

Açlık grevindeki esirlere destek yürüyüşü Ebu Diys beldesinde kurulan çadırın önünden başladı ve yürüyüşe esir ailelerinin yanında birçok Filistinli katıldı.

Filistin bayraklarıyla beldenin birçok caddesinde dolaşan göstericiler, yürüyüş sırasında ayrıca açlık grevindeki esirlere destek sloganları attı.

HABERE YORUM KAT