1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniyye: "Refah Sürekli Açık Kalsın!"
Heniyye: Refah Sürekli Açık Kalsın!

Heniyye: "Refah Sürekli Açık Kalsın!"

Filistin Devlet Başkanı Heniyye Refah Sınır Kapısı'nın sürekli açık kalmasını istedi.

12 Temmuz 2012 Perşembe 12:34A+A-

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Gazze Şeridi'nde yaşayan vatandaşların giriş çıkışlarının kolaylaştırılması için ve Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasının ilk adımı olarak Mısır'dan Rafah Kapısı'nın daimi şekilde açılmasını ve Gazze-Mısır sınırına serbest bölge kurulmasını istedi. Heniyye, Rafah Kapısı'ndaki ek binaların ilk aşaması için dün düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mısır-Filistin ilişkilerinde yeni bir sayfa açmak istediklerini söyledi.

Rafah Kapısı'nın 24 saat açık kalmasını ve giriş-çıkış yapan yolcu sayısının artırılmasını isteyen Heniyye, Mısır'ı kapıyı geliştirerek ticaret mallarının girişine de izin verilmesi çağrısında bulundu.

Mısır'daki yetkilileri Kahire'ye gerçekleştirdiği ziyarette sağlanan anlaşma doğrultusunda Mısır-Gazze Şeridi sınırında serbest bölge kurulması için çalışmaya davet eden Heniyye, "Kahire ziyaretimizde Mısırlı yetkililerle serbest bölge kurulması için anlaşma imzaladık. Gazze Şeridi'nden işadamları bu iş için oraya gitti. Pratik adımların atılmasını hâlâ beklemekteyiz" dedi. Filistin Başbakanı, Rafah Sınır Kapısı'nın yeni halinin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum