1. HABERLER

  2. HABER

  3. Heniyye O Film İçin ABD'den Özür Bekliyor
Heniyye O Film İçin ABDden Özür Bekliyor

Heniyye O Film İçin ABD'den Özür Bekliyor

Amerikan yapımı filmde Hz. Peygamber (s.a.s)’e dil uzatılmasını kınayan Heniyye, filmin temelde İslam’ı hedef aldığını söyledi.

14 Eylül 2012 Cuma 11:40A+A-

Gazze’yi ziyaret eden Mısır Tabipler Odası'ndan bir heyeti bugün Gazze’de kabul eden Heniyye, ABD’den bu film nedeniyle İslam ümmetinden özür dilemesini talep ederek, Amerika’nın filmin İslam dünyasında büyük bir devrime neden olabileceğini anlaması gerektiğini kaydetti.

Amerikan vatandaşı Siyonist yapımcının Siyonist iş adamlarının katkılarıyla hazırladığı, temelde İslam’a ve Hz. Peygamber’e (s.a.s) hakaret için hazırlanan filmin internette yayınlanan fragmanı İslam dünyasını ayağa kaldırdı. Mısır, Libya, Yemen ve Filistin’de film protesto edilirken, Libya’da ABD Konsolosluğu'na atılan roket ABD Büyükelçisi'nin ölümüne neden oldu.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de yaptığı açıklamada filmi ve filmin arkasında duranları kınadı ve Hz. Peygamber (s.a.s)’e düşman olanların kendilerine de düşman olduğunu ifade etti.

Diğer taraftan Gazze’ye gelen Mısır heyetine teşekkür ettiklerini belirten Heniyye, Gazze’de ilaçların tükendiği bir sırada getirilen yardımların çok önemli olduğunu söyledi. 

HABERE YORUM KAT