1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Heniyye: "Mursi Her Konuda Olumlu Davrandı"
Heniyye: Mursi Her Konuda Olumlu Davrandı

Heniyye: "Mursi Her Konuda Olumlu Davrandı"

Heniyye, Mursi ile görüşmesinin ardından görüşmenin her açıdan olumlu geçtiğini ifade etti.

27 Temmuz 2012 Cuma 14:10A+A-

Geçtiğimiz Çarşamba (25 Temmuz) akşamı Kahire'ye ulaşan Filistin Başbakanı İsmail Heniyye ve beraberindeki heyet dün (26 Temmuz Perşembe) de cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi'yle bir araya geldi. Görüşme sonrasında açıklama yapan Başbakan Heniyye, Mısır Cumhurbaşkanı Dr. Mursi'den Filistin'le ilgili tüm dosyalarda olumlu bir tavır gördüklerini söyledi.

Heniyye, Mısır halkının desteğini ve cumhurbaşkanlığını kazanması vesilesiyle Dr. Mursi'yi tebrik ettiklerini ve bilvesile gerçekleştirdikleri ziyaret esnasında başta Gazze'ye uygulanan insanlık dışı ambargo olmak üzere Filistin davasıyla ilgili birçok dosyayı da masaya yatırıp görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Heniyye, görüşmede işgal devletinin Müslümanların kutsal mekânlarına saldırılarını ve Kudüs'e tecavüzlerini, Rafah sınır kapısının kapsamlı kullanımını, elektrik ve yakıt sorununu, Gazze'nin yeniden imarını ve irtibatlı birçok konuyu ele aldıklarını dile getirdi.

Toplantı sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek görüşmenin sonuçları hakkında bilgi veren Filistin Başbakanı, daha önce Mısır'da hiçbir yönetimden görmedikleri bir olumlu tavırla karşılaştıklarını, bu tavrın tüm dosyalarla ilgili görüşmelerinde karşılarına çıktığını vurguladı.

Başbakan Heniyye, Gazze'nin Filistin'in bir parçası olduğunu hatırlatarak kimsenin bu bölgeyi Filistin'den kopuk müstakil bölge haline getiremeyeceğini, kendilerinin asıl meselelerinin de işgal olduğunu ve bu işgale son vererek başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Mısır'ın ulusal güvenliğinin de kendileri için son derece önemli olduğunu dile getiren Heniyye, Filistin'in meselelerinin çözümü için her türlü desteği veren kardeş Mısır'ın ulusal güvenliği için işbirliği içinde olacaklarını, Sina'nın da bu ülkenin kendi asli toprağını olduğunu Filistinlileri buraya yerleştirme gibi bir planlarının olmadığını dile getirdi.

 

Öte yandan Filistin hükûmet sözcüsü Tahir en-Nunu bu görüşmenin Filistin ile Mısır arasındaki ikili ilişkilerde ve yardımlaşmada önemli bir dönemeç olacağını ifade etti. Nunu'nun Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan yazılı açıklamasında Başbakan Heniyye'nin görüşmenin sonuçlarından son derece memnun olduğu dile getirildi.

HABERE YORUM KAT