1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniyye: “İşgale Karşı Silahı Asla Bırakmayacağız!”
Heniyye: “İşgale Karşı Silahı Asla Bırakmayacağız!”

Heniyye: “İşgale Karşı Silahı Asla Bırakmayacağız!”

Kudüs’ü kurtarma kararlılığını sürdürdüklerini belirten Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, bunun için silahlı direniş seçeneğinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

07 Haziran 2014 Cumartesi 02:38A+A-

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye yaptığı açıklamada, Filistin direnişinin işgale karşı silahı asla bırakmayacağını belirterek, Hamas’ın Kudüs ve esirleri kurtarmakta kararlı olduğunu söyledi.

Dünya Kudüs Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında dün Gazze’de Kızılhaç Örgütü binası önünde yapılan eylemde konuşan Heniyye “İzzeti temsil eden Gazze’deki eylem çadırının içinden haykırıyoruz. İşgal rejiminin Kudüs’te yaptığı şeyler batıldır. Ne yaparsa yapsın asla gerçekleri değiştiremeyecektir.”

Esirlere Seslendi

Konuşmasında işgal zindanlarındaki esirlere de seslenen Heniyye şunları söyledi: “Kudüs’ü ve esirlerimizi kurtarma konusunda kararlıyız. Esirlerden, sabretmelerini istiyoruz. Çünkü zafer yakındır. İşgalcinin iradesi sizin iradenizi asla hezimete uğratamayacaktır. Halkınızla direnişiniz sizi asla yalnız bırakmayacak ve terk etmeyecektir. Toprağımızı ve insanımızı özgürleştirinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Halkınız yanınızdadır. Daha önce sizden bir kısmını kurtaran direnişiniz bugün sizi de kurtarmaya kadirdir. Olup bitenlere kulaklarını tıkayan dünya zalimlerle kan akıtanların yanında duruyor. Zindandan yükselen ve göğü inleten sesleri kimse duymuyor. Bunu Allah duyuyor ve biz duyuyoruz. Bu sese halkımız ve direnişimiz kulak verip dikkate alıyor. Ölümünüzde, direnişinizde, onurlu duruşunuzda direniş yanınızdadır.”

Vatanı terk etmeyeceklerini ve silahı da bırakmayacaklarını belirten Heniyye, hükümetten ayrılmakla asla Filistin’den vazgeçmediklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT