1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniyye İran'da Suriye'de Akan Kana Dikkat Çekti
Heniyye İranda Suriyede Akan Kana Dikkat Çekti

Heniyye İran'da Suriye'de Akan Kana Dikkat Çekti

Hamas lideri, başkan adaylığı, Suriye'deki kriz ve direnişin geleceğine yönelik birçok konuyu Tahran'dan açıkladı.

11 Şubat 2012 Cumartesi 17:00A+A-

Filistin hükümetinin başbakanı İsmail Heniyye, Filistin'deki başkanlık seçimlerinde aday olup olmama konusunda karar vermek için çok erken olduğunu söyledi ancak emekli olmaya hiç niyeti olmadığını da ekledi.

"Futbolcu değilim ki emekli olayım" diyen Hamas lideri, İran ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Heniyye, birlik hükümeti için umutlarını dile getirdi ve birlik hükümetinin Gazze'deki kuşatmanın sona ermesi için çaba göstermekle görevli olacağını kaydetti.

Heniyye, bu hükümetin İsrail tarafından imha edilen Batı Şeria ve Gazze'yi yeniden imar etmek, yasama, başkanlık ve Filistin Ulusal Konseyi seçimlerine hazırlanmak ve Filistin güvenlik servislerinin yeniden inşası gibi sorumlulukları olduğunu ifade etti.

"SURİYE KANI BİZİM İÇİN DEĞERLİ"

Suriye'de kriz hakkında da değerlendirmede bulunan Hamas lideri, Suriye halkı ve hükümetinin Filistin direnişine yardımlarını asla inkar edemeyeceklerini, ancak Suriye'de olayların herhangi bir Arap ya da Filistinli için "çok acı" olduğunu söyledi.

"Suriyelilerin kanı bizim için çok değerli" diyen Heniyye, "Suriye'de akan kanı durdurmak gerekir ve Suriye'de krize çözüm Araplardan gelmelidir" şeklinde konuştu.

"İSRAİL'İ ASLA TANIMAYACAĞIZ"

İşgal altındaki tüm Filistin topraklarının sonunda İsrail'den kurtarılacağını söyleyen Heniyye, Filistin direniş gruplarına verdiği destek için İran'a teşekkür etti.

Hamas'ın İsrail devletini asla tanımayacağını tekrarlayan Heniyye, "Batı bizden direnişi bırakmamızı ve İsrail'i tanımamızı istiyor ama ben bu vesile ile bunun asla olmayacağını duyurmak istiyorum" dedi.

Heniyye, 1979 İran devriminin 33. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İslam dünyasında birliğin sağlanması çağrısı yaptı.

 

HABERE YORUM KAT