1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniyye, İftarını Mülteci Kampında Açtı
Heniyye, İftarını Mülteci Kampında Açtı

Heniyye, İftarını Mülteci Kampında Açtı

Heniyye, Gazze’de ziyaret ettiği yoksul ailelerle iftarını açtı. Kampın içler acısı durumunun da resimlere yansıdığı ziyarette ailelere yardım yapıldı.

23 Ağustos 2010 Pazartesi 17:37A+A-

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, abluka altındaki Gazze'de bir de mülteci hayatı yaşayan aileleri Ramazan'da ziyaret ediyor. Yoksulluğun had safhada olduğu kamplarda, sefalet içerisindeki aileleri yanında götürdüğü iftar yemeği ve yardımlarla sevindiren Heniyye, iftarını da onlarla beraber açtı. Heniyye son olarak Şatıı Mülteci Kampında idi...

İşgal ile birlikte Filistin'in çeşitli yerlerinden sürülen Filistinliler, birçok ülkede olduğu gibi Gazze'de de mülteci kamplarında yaşıyorlar. İşte bir ailenin yaşadığı yerden görüntüler:

HAKSÖZ-HABER

Heniyye: "Düşmanla Müzakereler Başarısız Olmaya Mahkumdur"

 

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Ramallah'taki Fetih yönetiminin Amerikan yönetimine boyun eğerek Siyonist düşmanla doğrudan müzakerelere başlama kararı almasının başarısızlığa mahkum bir politika olduğunu söyledi.

Heniyye, dün (22 Ağustos Pazar) Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki Hulefa-i Raşidin Camisi'nde teravih namazının ardından yaptığı konuşmada, "Ümmetin bağrını terk ederek düşmanın kollarına atılanlar için üzülmeyin. Bu başarısız olacak bir politikadır. Hakların ve kutsal mekanların geri alınmasını sağlamayacaktır" dedi.

Filistin halkının doğru yolda yürümeye devam etmesi ve Allah'ın yardımına güvenmesi gerektiğini vurgulayan Heniyye, şehit Şeyh Nizar Reyyan'ın menkıbelerini anlattı.

Şeyh Nizar Reyyan'ın nebevi davet okulunda ve cihat meydanlarında yetiştiğini söyleyen Heniyye, şehit alimin her yıl Ramazan'ın son on günü mücahitlerle birlikte itikafa girdiğini hatırlattı.

Siyonist işgalciyle mücadelenin her aşamasında Cibaliya Mülteci Kampı'nın direnişine övgüde bulunan Heniyye, "Dini, akideyi, vatanı ve kutsal değerleri savunmada Cibaliya Kampı'nın tertemiz bir geçmişi var" dedi.

Allah'ın yardımına inançlarının tam olduğunu ve Allah'ın, Allah yolunda cihat eden sabırlı ve imanlı bir halkı yüzüstü bırakmayacağını söyleyen Heniyye, Filistin halkının İslam ümmetinin umudu olduğunu ifade etti.

"Sabrettiniz ve Allah'ın yardımıyla zafer kazandınız. Sabır ve direniş stratejisi kazandı ve düşmanın stratejisi yenilgiye uğradı" diyen Heniyye, Filistin davasının yeni zafer aşamasının eşiğinde olduğunu kaydetti.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT