1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniyye: "Doha Anlaşmasına Saygılıyız!"
Heniyye: Doha Anlaşmasına Saygılıyız!

Heniyye: "Doha Anlaşmasına Saygılıyız!"

Heniyye, Doha'da Hamas ve Fetih arasında imzalanan anlaşmayla ilgili Hamas içinde ihitilaf olmadığını açıkladı.

11 Şubat 2012 Cumartesi 10:30A+A-

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye Doha’da yapılan anlaşmanın ardından Filistin birlik hükümetinin en kısa zamanda kurulmasını umut ettiklerini söyledi.

Kuveyt’in Er-Re’y televizyonunun kendisiyle yaptığı röportajda önemli konulara değinen Başbakan Heniyye, Katar’ın başkenti Doha’da Fetih lideri Mahmut Abbas ile Hamas Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal arasında yapılan görüşmede Hamas hareketinin başbakan isminde çok esnek davrandığını belirterek, bu tutumun hareketin ulusal birliği sağlama konusundaki ısrarının bir sonucu olduğunu kaydetti.

Heniyye sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tavırla, Hamas hareketi düğümlenen meselelerden birinde bu kadar esnek davranarak barış trenini biraz daha hızlı ilerletmeyi amaçladı. Hamas bu tavrıyla ayrıca siyasi tutuklu dosyasını da kökünden çözmek istiyor. Doha’da olanlar aslında Kahire’deki görüşmelerin bir devamıdır.”

Kurulacak hükümetin misyonuyla ilgili de bilgi veren Heniyye şunları söyledi: “Kurulacak hükümetin görevleri bellidir. Gazze kuşatmasının kaldırılmasına gözcülük etmek ve Batı Yaka ve Gazze’deki güvenliğin yeniden yapılandırılmasını sağlamak öncelikli görevleri arasında yer alacaktır.”

Hamas liderlerinin Doha Anlaşmasına ilişkin tutumlarına da açıklık getiren Heniyye “Doha’da varılan uzlaşı Hamas hareketinin bütün liderlerince saygıyla karşılandı. Çünkü bu karara imza atan, hareketin Siyasi Birim Başkanıdır. Bu karar bütün liderler tarafından saygıyla karşılandı” dedi.

 

HABERE YORUM KAT