1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniye: Mavi Marmara’da Dökülen Kanı Unutmayız
Heniye: Mavi Marmara’da Dökülen Kanı Unutmayız

Heniye: Mavi Marmara’da Dökülen Kanı Unutmayız

Gazze’deki Filistin Hükümeti Başbakanı HeniyYe: “Mavi Marmara’da Filistin için kanını feda eden Türkiyelilerin kanı, unutmamızın mümkün olmayacağı boynumuzun borcudur” dedi.

20 Mayıs 2014 Salı 13:56A+A-

Heniyye, 2006′dan bu yana devam eden İsrail ablukası nedeniyle Gazze’ye destek amacıyla Ürdün ve Cezayir’den gelen yardım kafilelerini kabulünde yaptığı konuşmada, Mavi Marmara’daki Türkiyelilerin, Gazze ablukasını kırmak için kanlarını feda ettiklerini söyledi.

Gazze ile dayanışma heyetlerinin İsrail ablukasını kırma konusunda katkı sağladığını da belirten Heniye, geçen yılın aynı döneminde Gazze’ye 170 kafile geldiğini ancak bu sene şu ana kadar 8 kafilenin bölgeye ulaştığını kaydetti.

Türkiye halkının, Gazze’ye desteğinden övgüyle söz eden Heniye, “Mavi Marmara’da Filistin için kanını feda eden Türklerin kanı, unutmamızın mümkün olmayacağı boynumuzun borcudur” ifadesini kullandı.

Refah Sınır Kapısı’ndan dün Gazze’ye giren ve 37 kişiden oluşan Cezayir-Ürdün konvoyunda yaklaşık 2,5 milyon dolar değerinde tıbbi yardım bulunuyor.

İsrail’in, dış dünyayla bütün bağlantısını kopardığı Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisi, 2010′da dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda aktivistle İstanbul’dan yola çıkmıştı.

Bebeklere mama, oyuncak, gıda ve ilaç yüklenerek yola çıkan Mavi Marmara, 31 Mayıs’ta Akdeniz’de uluslararası sularda seyrederken İsrail komandolarının saldırısına uğramış, olayda, arasında 19 yaşındaki Furkan Doğan’ın da bulunduğu 9 Türkiyeli yaşamını yitirmiş, 50′yi aşkın kişi yaralanmıştı.Yenişafak

HABERE YORUM KAT